Σαν σήμερα άρχισε ο θρύλος στο Hogwarts Express...


Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!!!



  Η σημερινή μέρα είναι ανεκτίμητη και μοναδική για όλους του "Potterheaders". Η 1η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που όλα τα παιδιά των μάγων φεύγουν από το σπίτι και που συναντιούνται στην Πλατφόρμα 9 και 3/4 για να φύγουν με το Hogwarts Express. Αυτή είναι η μέρα που μαγεία ξεκινάει και που χάρις αυτή δημιουργήθηκαν όλες μας οι μοναδικές αναμνήσεις, σε έναν τόπο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και που θα είναι πάντα το σπίτι μας.



  Η 1η Σεπτεμβρίου είναι σημείο σταθμός για όσους έχουν αγαπήσει με όλην τους την ψυχή τα βιβλία και τις ταινίες "Harry Potter - Χάρι Πότερ", κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν είναι μια απλή ημερομηνία μέσα σε τόσες άλλες. Είναι η αρχή όλων. Είναι κάτι που μας ένωσε όλους από την πρώτη στιγμή και που θα μας ενώνει για πάντα. Επειδή αξίζει να θυμάσαι μια ημέρα σαν αυτή. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο αξιομνημόνευτο πράγμα που συνέβη σαν σήμερα.



  Σαν σήμερα, μάθαμε για την επιλογή και τους κοιτώνες του "Χόγκουαρτς - Hogwarts". Για τους γενναίους σαν λιοντάρια και γεμάτους δίψα για περιπέτεια, Γκρίφιντορ, τους ιδιοφυείς και καλλιεργημένους, Ράβενκοου, τους πιστούς και ευγενικούς, Χαφλπάφλ και τους πονηρούς και ανικανοποίητους σε ότι έχει να κάνει την εξουσία, Σλίθεριν. Προς τιμής αυτής της ημέρας λοιπόν, θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Στα σχόλια όλοι οι μεγάλοι fan του κόσμου του "Χάρι Πότερ" μπορούν να γράψουν σε ποιον κοιτώνα ανήκουν. Εγώ ήμουν πάντα μια Γκρίγιντορ, παρόλο που έμοιαζα πολύ με μια Ράβενκλοου, και όχι γιατί ο πρωταγωνιστής άνηκε εκεί. Εσείς τι είστε; Ανυπομονώ να μάθω. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην προσωπική μου χώρα της φαντασίας.


 

Ορίστε και ένα τραγούδι γεμάτο αναμνήσεις...
Απολαύστε το και θυμηθείτε την μαγεία και τις απόλυτες περιπέτειες...


Σχόλια

  1. Υπέροχο κείμενο.Συγχαρητήρια!
    Ράβενκλοου είμαι. Όχι επειδή μου έδειξε τίποτα το Pottermore αλλά πιστεύω πως εκεί ανήκω. Άλλωστε το καπέλο επιλογής πάντα παίρνει υπόψη την επιθυμία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Bookland Greece,
      Ευχαριστώ πολύ. <3 Πολύ σωστά. Το καπέλο πάντα λαμβάνει υπόψιν τις επιθυμίες μας άρα ΧΑΊΡΕ ΡΑΒΝΚΛΟΟΥ!!! <3

      Διαγραφή
  2. Εγω παντα ηθελα να ανηκω στο Γκρίφιντορ και οχι γιατι ηταν ο Χαρης εκει απλα μου αρεσαν η περιπετειες αλλα οσα test και να εχω κανει με βγαζει Χαφλπάφλ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eliza Callen,
      Δεν έχει σημασία το τεστ αλλά το τι νιώθεις. <3

      Διαγραφή
  3. Εχω κάνει και εγώ τέστ και έχει δείξει Γκριφιντορ! Και πραγματικα αισθανομαι σαν Γκριφιντορ! <3 :D
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ στο Ravenclaw είμαι και νιώθω περήφανη για αυτό. :D <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Asiminaki Minaki,
      Και φυσικά πρέπει να νιώθεις υπερήφανη για αυτό!!! <3 Είναι σπουδαίος κοιτώνας. Όλοι είναι. <3

      Διαγραφή
  5. Καλώς σε βρίσκω Χρύσα. Θα σε απογοητεύσω : δεν έχω διαβάσει κανένα του βιβλίο , ούτε έχω δει κάποια από τις ταινίες με τον Χάρι Πότερ! :))) Βλέπω όμως ότι είναι βιβλιοφιλικό το μπλογκ σου! Θα σε διαβάζω!
    Φιλιά
    Αριστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αριστέα,
      Καλώς σας βρήκα. <3 Δεν πειράζει που δεν τα έχετε δει ή που δεν τα έχετε διαβάσει. Συμβαίνει συχνά. Εγώ πάντως θα σας τα πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι τα βιβλία που με έμαθαν να αγαπώ το διάβασμα. Ναι, είναι βιβλιοφιλικό το blog μου, το "Η φαντασία είναι το παν", αλλά κάποιες φορές κάνω και άλλες αναρτήσεις για να υπάρχουν πολλά θέματα. <3

      Διαγραφή
  6. Ωωω! Ημουν, ειμαι και θα ειμαι παντα μια μεγαλη θαυμάστρια των Harry Potter βιβλίων, ειναι τα αγαπημενα μου. Λογω του χαρακτηρα μου πιστευω θα ανηκα στους Gryffindor. Οι περισσότεροι μου λενε οτι τα γνωρισματα μου μοιαζουν ή ακομη και ταυτιζονται με αυτα τις Hermione, η οποια ειναι και η αγαπημενη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Cornelia Krassa,
      Χαίρομαι πολύ τότε που ήρθες εδώ γιατί σε αυτό το blog υπάρχουν πολλοί φαν αυτών των επικών βιβλίων και αυτών των υπέροχων ταινιών. Και εμένα μου λένε ότι μοιάζω με την Ερμιόνη και πραγματικά την λατρεύω. <3

      Διαγραφή
  7. εγώ ravenclaw στο pottermore αλλα νομιζω πως ολα με περιγραφουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σπύρος Πατσούρας,
      Όλοι οι κοιτώνες είναι διαφορετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας, αλλά το σημαντικό είναι το ποιο σε περιγράφει περισσότερο. <3 ΧΑΊΡΕ ΡΆΒΕΝΚΛΟΟΥ!!! <3

      Διαγραφή
  8. Πόσα χρόνια πριν με γύρισες! Διάβαζα όλα τα βιβλία και έβλεπα όλες τις ταινίες πορωμένα! Αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ πού θα άνηκα αν ήμουν στο Χόγκουαρτς! Σίγουρα όχι στο Σλίθεριν, χαχαχα :)

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρία Π.,
      Καλημέρα. Χαίρομαι πολύ που σου έφερα ευχάριστες αναμνήσεις. Και εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι πωρωμένη. Χαχα... <3 Και οι Σλίθεριν έχουν τα καλά τους. ;)

      Διαγραφή
  9. Χρυσανθη τι τελειο!!! <3 Με πχιασανε τα feels μου τωρα :'(
    Εγω ειμαι Γκριφιντορ μεχρι το κοκαλο! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Dimitra Bizimi,
      Χαίρομαι που σε γέμισα συναισθήματα και χαίρομαι που σου άρεσε. <3 Και εγώ είμαι Γκρίγιντορ έως το μεδούλι. Ήμαστε η νέα γενιά των Γκρίφιντορ!!! Χαχα... <3

      Διαγραφή
  10. Εμένα μου αρέσει πολύ το Slytherin επειδή οι 2 αγαπημένοι μου χαρακτήρες πάνε εκεί, αλλά το Pottermore με έβαλε στο Gryffindor και βασικά όντως έχω τα χαρακτηριστικά του Gryffindor <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Chrissy Ps,
      Είδες; Μερικές φορές είσαι αυτό που δεν περιμένεις. <3

      Διαγραφή
  11. Εγώ είμαι λίγο χαζουλα οπότε θα πω χαφλαπαφλ (ΑΣΕ που συμπαθω και την κα . Σπρουτ!!!) Θα ταίριαζα όμως και στο Ράβενκλοου αλλά τεσπα!!! Πολύ ωραία ανάρτηση και πολύ ενδιαφέρουσα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή emma sam,
      Έλα τώρα. Σίγουρα δεν είσαι χαζούλα. Και ότι σου αρέσει το Χάγλπάφλ, ή ότι είσαι Χάφλπάφλ, δεν σημαίνει ότι είσαι χαζή γιατί εκεί μπαίνουν και οι αθώοι και πιστοί!!! Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση. <3

      Διαγραφή
  12. Χμ , εγω είμαι μία γκρίφιντορ ή ίσως ραβενκλόου , δεν ξέρω ακριβώς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Και οι δύο κοιτώνες είναι υπέροχοι άρα ότι και αν είσαι από τα δύο είναι τέλειο. <3

      Διαγραφή
  13. Πάντα ήθελα να ανήκω στο Γκρίφιντορ και όχι επειδή ήταν εκεί ο Χάρι. Όμως μέσα μου νιώθω ότι είμαι Ράβενκλοου. Είμαι ό,τι νιώθω ;)
    Πάντα θα αγαπάμε τον Χάρι Πότερ και θα το δείχνουμε με κάθε τρόπο όπως έκανα κι εγώ.

    Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Χαρά,
      The heart wants what it wants. <3
      Και ναι, πάντα θα τον αγαπάμε. Είναι από τις αγάπες που δεν μπορούν να τελειώσουν γιατί είναι αληθινές. <3

      Διαγραφή
  14. Πάντα θα παραμένει μεγάλο κομμάτι της παιδικότητάς μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Fαllen Angεl,
      Always... <3 This is our childgood και η Rowling κατάφερε να την κάνει μοναδική!!! <3

      Διαγραφή
  15. Γκρίφιντορ και πάντα Γκρίφιντορ !!! Εκεί θα ανήκω πάντοτε αν και πίστευα ότι θα ήμουν Χαφλπαφλ που τελικά ευτυχώς δεν είμαι Χάφλπαφλ !!! Πάντοτε αγαπούσα πιο πολύ το Γκρίφιντορ από τους άλλους κοιτώνες όχι μόνο επειδή πέρασε από εκί ο Χάρι αλλά επειδή τα αληθινά και γενναία παιδιά που δεν σταματάνε να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλςο για όλους και δεν σταμτάνε να είναι γεμάτα καλοσύνη και όνειρα και φαντασία από εκεί βγαίνουν !!! Στο Γκρίφιντορ βγαίνουν οι αληθινοί πολεμιστές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και δεν τα παρατάνε καθόλου ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές , επίσης δεν διαφθείρονται εύκολα , έχουν μεγάλη αγάπη για την ζωή και την ευτυχία και δεν χάνουν από το σκοτάδι αλλά νικάνε το σκοτάδι !! για παράδειγμα ο Νέβιλ Λονγκμπότομ , όλοι τον θωρούσανε γελοίο και παλαβιάρη αλλά δεν ήταν και τα έβαλε επίσης με τον ασχημομούρη και ξινό Βόλντεμορτ και σκότωσε την Ναγκίνι !!! Επίσης από το Γκρίφιντορ βγαίνουν τα πιο χαρούμενακαι καλοσυνάτα και σκανταλιάρικα και αστεία παιδιά όπως Ο Φρέντ και οΤζόρτζ τα δίδυμα αδέρφια Γουέσλι που δεν είχαν ίχνος κακίας μέσα τους σε πολλά άτομα και βοηθούσαν τους αδύνατους !!! Λοιπόν Γκρίφιντορ για ΠΑΝΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Valantis Katsinis,
      Δεν μπορώ να συμπληρώσω τίποτα. Τα είπες όλα τέλεια. Αλλά μην θεωρείς του Χάφλπαφλ κατώτερους. Όλοι οι κοιτώνες έχουν οι μοναδικότητα τους και επειδή τα παιδιά είναι μόνο σε έναν κοιτώτα δεν σημαίνει πως είναι και μόνο ένα πράγμα. Υπάρχον και εξαιρέσεις. Ας πούμε, ο Σέντρικ Ντίγκορι μπορεί να μην ήταν Γκρίφιντορ αλλά είχε την δύναμη να τα βάλει με τον Βόλντι. Η Λούνα μπορεί να μην ήταν Γκρίφιντορ αλλά ήθελε πάντα να ήταν μέσα σε όλα, για να προστατέψει όσους αγαπά. Ο Σνέιπ μπορεί να ήταν Γκρίφιντορ αλλά στο τέλος βρήκε την δύναμη να αφήσει τον σκοτεινό του εαυτό πίσω του και τα έβαλε απέναντι σε όλους και σε όλα, προς τιμή μιας χαμένης αγάπης. Και ο Ποντικοουράς μπορεί να ήταν Γκρίφιντορ αλλά ήταν ο ποιο αδύναμος και ο ποιο ποταπός από όλους. Με αυτήν την ανάρτηση ήθελα να σας δείξω ότι στο τέλος δεν έχει σημασία το σε ποιον κοιτώνα ήμαστε αλλά οι επιλογές που κάνουμε. Γιατί όλοι οι κοιτώνες έχουν στοιχεία του χαρακτήρα μας, το σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι ήματσε κάτι παραπάνω από απλά χρώματα και σύμβολα.

      Διαγραφή
    2. Ουαου! Χρύσα...ΕΓΡΑΨΕΣ!!!
      Εγώ δεν έχω κάνει ακόμα τεστ για να σου πω... (πού μπορώ να κάνω?)

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Μπορείς να το κάνεις στο pottermore. <3

      Διαγραφή
  16. Λοιπόν...εγώ είμαι Hufflepuff κατά 60%!!!
    (Gryffindor κατά 18%, Ravenklaw κατά 16% και Slytherin κατά 6%)
    Μάλλον θα ήμουν ένας...γενναίος, έξυπνος και φιλόδοξος Hufflepuff!!! Αλλά πάντα Hufflepuff!!!
    (θα προτιμούσα βέβαια να έμενα στους πύργους αλλά...δεν πειράζει!) <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      ΓΕΙ!!! Μια γενναία Χαφλπαφλ. Καλωσόρισες!!! <3

      Διαγραφή
    2. Αχχχ ξαναδιάβασα την ανάρτησή σου ακούγοντας ταυτόχρονα και το τραγούδι και...μόνο που δεν έβαλα τα κλάματα!!! Γιατί να μην υπήρχε και στην πραγματικότητα ο μαγικός κόσμος του Harry Potter???
      Υ.Γ. Η αδελφή μου βγήκε Gryffindor... :)

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Είναι πολύ τιμητικό που η ανάρτηση μου σε έκανε να νιώσεις έτσι. Εγώ ευχόμουν πάντα να ήταν αληθινός.
      Υ.Γ. Συγχαρητήριαααααααααααα!!! <3

      Διαγραφή
    4. Υ.Γ.2. Το χρησιμοποιείς το pottermore? (εννοώ...μπαίνεις συχνά?)

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Υ.Γ. 2 Δυστυχώς όχι. Όπως βλέπεις, ασχολούμαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δεν βρίσκω χρόνο για αυτό. Αλλά κάποια στιγμή θα βρω. :)

      Διαγραφή
  17. Είμαι μια proud Ravenclaw :) Ο Χάρι Πότερ θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Amy Somers,
      Είναι ωραίο να είσαι περήφανος για αυτό που είσαι. <3 Χαίρομαι που νιώθεις έτσι. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις