"Η Τετραλογία της Σελήνης - Σκάρλετ" (Βιβλίο 2ο από 4α) της Marissa Meyer



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τα πεπρωμένα της Σίντερ και της Σκάρλετ συγκλίνουν καθώς η απειλή των Λούναρ εξαπλώνεται σε όλη τη Γη...
Η Σίντερ, η μηχανικός-σάιμποργκ, επιστρέφει σε μια συναρπαστική συνέχεια της Τετραλογίας της Σελήνης. Αν καταφέρει να δραπετεύσει από τη φυλακή, θα γίνει η πλέον καταζητούμενη δραπέτισσα της Κοινοπολιτείας.
Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κάπου στη Γαλλία, η έφηβηΣκάρλετ Μπενουά αναζητεί τη γιαγιά της που έχει εξαφανιστεί. Όταν η Σκάρλετ συναντά τον Γουλφ, έναν μαχητή των δρόμων που ίσως έχει πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται η γιαγιά της, νιώθει δυσπιστία αλλά και μια παράξενη έλξη.
Καθώς η Σκάρλετ και ο Γουλφ ξετυλίγουν το κουβάρι του μυστηρίου, συναντούν τη Σίντερ κι έρχονται αντιμέτωποι με ένα ακόμα μεγαλύτερο αίνιγμα. Τώρα πρέπει όλοι μαζί να προλάβουν τη μοχθηρή Λεβάνα, βασίλισσα των Λούναρ, η οποία είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα ώστε ο γοητευτικός πρίγκιπας Κάι να γίνει σύζυγος, βασιλιάς και -κυρίως- αιχμάλωτος της.


Λίγα λόγια από εμένα:

  Η Σίντερ έμαθε την σκληρή αλήθεια για το ποια είναι. Τώρα ήρθε η ώρα να εκπληρώσει το πεπρωμένο της. Να διεκδικήσει την θέση της στον θρόνο και να ρίξει την σατανική της θεία Λβάνα. Για να το κάνει όμως αυτό πρέπει να βγει από τους τοίχους της φυλακής που είναι κλεισμένη. Πλέον στόχος είναι να σώσει την δική της ζωή, αλλά και την όλην την ανθρωπότητα.


  Η δραπέτευση της επιτυγχάνεται με την βοήθεια του επίσης φυλακισμένου Θορν. Μαζί ξεκινάν ένα ταξίδι με στόχο απαντήσεις. Το οποίο θα αποδειχτεί ποιο δύσκολο από ότι θα φανταζόταν κανείς. Την ίδια ώρα, η Σκάρλετ, μια δεκαοχτάχρονη Γαλλίδα, προσπαθεί να βρει την γιαγιά της, η οποία εξαφανίστηκε πριν λίγες εβδομάδες.


  Αυτές οι δυο κοπέλες χωρίς να το ξέρουν κάνουν δυο διαφορετικές αναζητήσεις με κοινό αποτέλεσμα. Τι θα προηγηθεί όμως πριν φτάσουν το τέρμα; Τι αποκαλύψεις θα προηγηθούν; Γιατί μπορεί να ήρθε η σειρά της Κοκκινοσκουφίτσας να μπει στο παιχνίδι, αλλά χωρίς τον Λύκο η ιστορία θα έμενε μισή.


Προσωπική γνώμη:

  Χτες σας έγραψα την κριτική μου για το "Σίντερ", το πρώτο βιβλίο από την "Τετραλογία της Σελήνης", της Marissa Meyer. Σήμερα ήρθε η ώρα να ακουστεί η γνώμη για το "Σκάρλετ", το οποίο είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Θα το πω από την αρχή, το λάτρεψα. Είχε μέσα του όλα όσα ένιωθα ότι έλειπαν από το προηγούμενο βιβλίο. Ήταν ένα καθηλωτικό βιβλίο που σε έκανε να μην μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι σου από την αγωνία.


  Η ιστορία μας συνεχίζετε από εκεί που την σταματήσαμε. Αλλά ποιο περιπετειώδης, γεμάτη δράση και μυστήριο από ποτέ. Όσοι έχετε μυηθεί μαζί στον καταπληκτικό κόσμο της Marissa Meyer, όπως και εγώ, σίγουρα θα ξέρετε γιατί πράγμα μιλάω. Όσοι πάλι δεν έχετε μπει ακόμα σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο, καλά θα κάνετε να μπείτε σύντομα. Γιατί η Σίντερ και οι περιπέτειες της μπορεί να μας άγγιξαν, αλλά αυτές της Σκάρλετ θα σας συναρπάσουν.


  Όταν ξεκίνησα αυτήν την σειρά, η αλήθεια είναι πως ήμουν πολύ διστακτική γιατί πραγματικά δεν ήξερα τι να περιμένω. Όταν ανακάλυψα πόσο καλή είναι έτρεξα να πάρω και το δεύτερο. Το "Σκάρλετ" είναι όπως δήποτε μοναδικό. Ο τρόπος που οι δυο ιστορίες συνδέονται, είναι πραγματικά αριστοτεχνικός. Έμεινα έκπληκτη από τον τρόπο που εξελισσόταν η πλοκή και η ιστορία. Η δύναμη της φαντασίας της Marissa Meyer σε κερδίζει μιας και η πρωτοτυπία που δίνει στα παραμύθια που αγαπάμε τους δίνει νέα πνοή και μπορώ να πω, και νέα ταυτότητα. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία να διαβάζω κάτι τόσο καλό που θα του έβαζα άνετα δέκα με τόνο.


  Πάμε τώρα λίγο στους νέους μας χαρακτήρες. Δεν θα σας ξανά πω για την Σίντερ και όσους είδαμε στο πρώτο βιβλίο. Προτείνω να συστηθούμε πρώτα με τον Θόρν. Όσο δεν αγάπησα τον Κάι, τόσο λάτρεψα τον Θορν. Είναι απίστευτος. Έχει χιούμορ, είναι γενναίος και πολύ έξυπνος. Δεν ξέρω γιατί λάτρεψα αυτόν τον χαρακτήρα αμέσως. Είχε κάτι που σε τραβάει να τον γνωρίσεις καλύτερα.


  Επίσης, μόνο σε εμένα μου αρέσει το ότι είναι Καπετάνιος; Το θεωρώ ως ένα παραπάνω προσόν παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα του. Ακόμα, μου αρέσει που έχει αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό σε έναν ήρωα.

Ο Τζάκ και ο Θόρν ταυτίζονται!!!

  Σειρά έχει ο Γουλφ. Άλλος ένας πολύ αγαπημένος χαρακτήρας. Ο Γουλφ είναι απόλυτος. Αυτό έχω να πω με λίγα λόγια. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα έκανε τα πάντα, και εννοώ τα πάντα, για κάτι που έβρισκε και ένιωθε πως αξίζει. Θα τα άφηνε όλα πίσω του και θα τα έβαζε με όλου και με όλα για χάρη του. Στην αρχή τον είχαμε δει σαν έναν ακόμα δυναμικό άτομο που έκανε στα κοριτσάκια να τους τρέχουν τα σάλια. Αργότερα όμως είδαμε πως είχε βάθος.

description
Κορίτσια συνέλθετε!!!

  Δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ενέπνεε κίνδυνο μεν αλλά και ασφάλεια ταυτόχρονα. Έχει τον τρόπο του να σε κάνει να τον εμπιστεύεσαι ακόμα και αν ένιωθες πως δεν έπρεπε.


  Και κλείνουμε με Σκάρλετ μας. Η αλήθεια είναι πως την συμπαθώ λίγο περισσότερο από την Σίντερ. Μάλλον γιατί ταυτίζομαι μαζί της αρκετά. Είναι δυνατή, επιδέξια και θα κάνει τα πάντα για όσους αγαπά και νοιάζεται. Μπορεί να είναι όμορφή αλλά είναι και πανέξυπνη. Έχει στρατηγική και ξέρει πως να γίνεται χαμαιλέοντας σε ένα νέο περιβάλλον. Και πάνω από όλα, ξέρει πως να επιβιώνει. Για να το καταλάβουν και οι ποιο απλοί άνθρωποι, η κοκκινομάλλα από κάτω είναι τελείως badass.


  Μου αρέσει πάρα πολύ η σχέση που είχε αναπτύξει με τον Γουλφ. Έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο που δεν κρύβεται. Η πορεία τους μέχρι τώρα ήταν γλυκόπικρη αλλά πραγματικά την λάτρεψα.


  Και αυτό ήταν. Ελπίζω να σας άρεσε η κριτική μου και να βοήθησε όσους ακόμα δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Όποιοι θέλουν, μπορώ αύριο να γράψω για το τρίτο βιβλίο της σειράς το "Cress - Κρες", το οποίο το έχω διαβάσει σε pdf στα αγγλικά. Ανυπομονώ για τα σχόλια σας για το αν σας άρεσε το βιβλίο ή όχι.


Σχόλια

  1. Το Κρες ποτε θα μεταφραστει στα ελληνικα;;; Γιατι το καθηστερουν τοσο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Θα μεταφραστεί. Και μάλιστα πολύ σύντομα. <3

      Διαγραφή
  2. Και για άλλη μια φορά οι γνώμες μας είναι ίδιες. Και για μένα το "Σκάρλετ" ήταν 100% καλύτερο από το "Σίντερ". Ειδικά λάτρεψα τον τρόπο που αναπτύσσοταν η σχέση του Wolf και της Scarlet, και αυτό γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο στο πρώτο βιβλίο. Μπορεί με την Cinder και τον Kai να υπήρξε λίγο έλξη μεταξύ τους στο "Σίντερ", αλλά σίγουρα δεν συγκρίνεται με το Warlet (τους έβγαλα ship name! :P). Και επίσης μου άρεσε που η Scarlet είχε αυτό τον badass χαρακτήρα, γιατί μου αρέσει να βλέπω τέτοιες δυναμικές γυναικείες παρουσίες. Τα βιβλία τα έχω διαβάσει όλα στα αγγλικά και χθες τελείωσα το "Κρες" και να φανταστείς ότι πιο πολύ με απογοήτευσε το γεγονός ότι δεν είχαμε σκηνές Warlet (το έχεις διαβάσει και ξέρεις τι γίνεται :/ ) Τώρα βάζω όλες τις ελπίδες μου στο Winter αν και πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο. Υπέροχη η κριτική σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Asiminaki Minaki,
      Χαίρομαι που σου άρεσε η κριτική μου και που οι γνώμες μας ταυτίζονται. <3 Και εγώ απογοητεύτηκα από το "Κρες" και για αυτόν τον λόγο. Επίσης θεωρώ την Κρες σαν χαρακτήρα λίγο αδύναμη. Δεν την ένιωθα ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Και εγώ περιμένω το Winter με μεγάλη αγωνία. Έχω βγάλει και πιθανό τέλος. ;)

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή το τελευταίο βιβλίο υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει μεταφρασμένο μέχρι το Δεκέμβρη; Και συμφωνώ απολύτως με τις κριτικές!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Χαίρομαι πολύ όμως που συμφωνούμε. <3

      Διαγραφή
  3. Τέλεια κριτική, Χρύσα! Το βιβλίο ''Σκάρλετ'' είναι το αγαπημένο μου της τετραλογίας. Η Σκάρλετ είναι badass, ακριβώς όπως είπες, δυνατή, λίγο ευέξαπτη και γκρινιάρα, έξυπνη, παρορμητική, με λίγα λόγια όπως είμαι εγώ! Ο Γουλφ... μου έκλεψε την καρδιά. Και το ''προτιμώ να πεθάνω επειδή πρόδωσα αυτούς παρά να ζήσω επειδή πρόδωσα εσένα'' ήταν το κάτι άλλο. Ο Γουλφ με την Σκάρλετ είναι το otp μου (=one true pairing). Γενικώς, το ''Σκάρλετ'' ήταν πολύ καλό, το καλύτερο (κατά τη γνώμη μου) από τα πρώτα τρία. Αν μπορείς, κάνε κριρική και για το Κρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Amy Somers,
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε η κριτική μου. <3 Και εμένα είναι το αγαπημένο μου. Και χαίρομαι που και οι δυο μας ταυτιζόμαστε μαζί της. Εμένα ο Γουλφ... Ουόυ... Απλά... Ξέρεις... Αχχ...
      Α και σκέπτομαι να κάνω την κριτική του "Κρες" μόλις βγει επιτέλους στα ελληνικά. <3

      Διαγραφή
    2. μηπως ξερει κανεις αν εχει εκδοθει το 4ο βιβλιο, το winter και αν οχι ποτε;

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Το "Winter - Γουίντερ" βγαίνει στα αγγλικά στις 10 Νοεμβρίου. Σε λίγες μέρες. <3

      Διαγραφή
  4. Πότε θα βγει το Κρες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Στα ελληνικά έρχεται πολύ μα πάρα πολύ σύντομα. ;)

      Διαγραφή
    2. Αχ μήπως μπορείς να μου πεις πότε θα βγει?? Γιατί θα σκάσω :D

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Κανονικά αυτό θα το έλεγα σε άλλη ανάρτηση αλλά αφού επιμένεις... Το "Κρες" θα βγει στις αρχές του Ιουλίου. Έτσι μου έχουν πει οι εκδόσεις Πατάκη. <3

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ!!! <3... Ανυπομονώ!

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ελπίζω να μην το αλλάξουν πάλι. Χαίρομαι που βοήθησα. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις