"Η Πένριν και η Συντέλεια του Κόσμου - Ο Κόσμος Μετά" (Βιβλίο 2ο από 3α) της Susan Ee



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Στη συνέχεια του επιτυχημένου θρίλερ φαντασίας, "Κάθοδος αγγέλων", οι επιζήσαντες της αγγελικής αποκάλυψης αρχίζουν να περισυλλέγουν ό,τι έχει απομείνει από τον σύγχρονο κόσμο. Όταν μια ομάδα ανθρώπων αιχμαλωτίζει την αδελφή της Πένριν, την Πέιτζ, θεωρώντας την τέρας, η κατάσταση καταλήγει σε μακελειό.

Η Πέιτζ εξαφανίζεται. Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι. Η καρδιά της μαμάς ραγίζει. Η Πένριν διασχίζει οδικώς τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας την Πέιτζ. Γιατί είναι τόσο άδειοι οι δρόμοι; Που είναι όλοι; Η έρευνά της την οδηγεί στην καρδιά των μυστικών σχεδίων των αγγέλων, όπου διαπιστώνει τα κίνητρά τους και μαθαίνει τα τρομακτικά άκρα στα οποία είναι πρόθυμοι να φτάσουν.

Εντωμεταξύ, ο Ράφε προσπαθεί να πάρει πίσω τα φτερά του. Χωρίς αυτά, δεν μπορεί να επανενωθεί με τους αγγέλους, δεν μπορεί να καταλάβει τη θέση που του ανήκει δικαιωματικά ως ένας από τους ηγέτες τους. Όταν θα έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα να επανακτήσει τα φτερά του ή να βοηθήσει την Πένριν να επιβιώσει, ποιο από τα δύο θα επιλέξει;

Λίγα λόγια από εμένα:

Η Πένριν κατάφερε να σώσει την μικρή της αδελφή της και να επανασυνδεθεί με την οικογένεια της. Με τίμημα όμως; Η μικρή της αδελφή έχει αλλάξει ριζικά, ο Ράφε την νομίζει για νεκρή, όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν πως γύρισε από τους νεκρούς και πως είναι η νύφη του διαβόλου. Τώρα, στον Κόσμο Μετά, η Πένριν έχει να αντιμετωπίσει μια πρόκληση μεγαλύτερη από πριν.


Η Πειτζ έχει γίνει ένα τέρας. Ακόμα και η Πένριν δεν μπορεί να πει το αντίθετο, και τώρα που η νέα Πειτζ το έσκασε από το έσκασε είναι ποιο δύσκολο από ποτέ να βρεθεί. Η Πένριν ψάχνοντας την θα βρεθεί στην καρδιά του κέντρου δράσης των αγγέλων. Θα ανακαλύψει τα σκοτεινά τους ενώ την ίδια ώρα ο Ρέφε αγωνίζεται για να πάρει πίσω τις φτερούγες του, έτσι ώστε να επανενωθεί με τους όμοιους του.


Προσωπική γνώμη:

Το πρώτο βιβλίο το λάτρεψα. Ήταν γεμάτο δράση, μυστήριο και ήταν το ποιο αγαπημένο μου βιβλίο με αγγέλους που διάβασα ποτέ. Το κακό με τα βιβλία, είναι πως σπάνια το δεύτερο είναι ισάξιο του πρώτου. Πόσο μάλλον να είναι καλύτερο. Αυτός ο κανόνας όμως δεν ισχύει με το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Η Πένριν και η Συντέλεια του Κόσμου", το οποίο λέγεται "Ο Κόσμος Μετά". Το βιβλίο ήταν καταπληκτικό.


Ρούφηξα την κάθε λέξη του. Μου φαινόταν αδύνατο να αγαπήσω περισσότερο αυτόν τον μοναδικό κόσμο. Από ότι φαίνεται, η Susan Ee έκανε το θαύμα της και μας παρέδωσε ένα ακόμα βιβλίο χωρίς προηγούμενο. Σε αυτήν την ιστορία μου αρέσει που ο έρωτας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και που δίνεται βάση στην επιβίωση. Επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον ότι το βιβλίο μας δείχνει το που μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι όταν τους αφήνεις ελεύθερους χωρίς κανόνες και νόμους. Το πως η βια και η διαφθορά επικρατεί. Είναι σαν πολλά κομμάτια ενός πάζλ που ενώνονται.



Σε πολλούς δεν άρεσε το ότι ο Ράφε άργησε να έρθει στο προσκήνιο σε αυτό το βιβλίο. Προσωπικά, δεν είχα κανένα θέμα. Μου άρεσε που τον έβλεπα άμεσα. Οι αναμνήσεις του σπαθιού ήταν καταπληκτικές. Μας έδειχναν μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία. Και μου άρεσε που έτσι είχα πρόσβαση σε αποσπάσματα από τον συναισθηματικό κόσμο του Ράφε.

Η δράση ήταν καταιγιστική και ασταμάτητη. Αν θέλετε ένα βιβλίο που θα σας κόψει την ανάσα, να σας κάνει να τρώτε τα νύχια σας και να σας κάνει να μην μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του, αυτό είναι το βιβλίο σας. Ο ρυθμός που ακολουθούσε η πλοκή ήταν γρήγορος και οι σκηνές τόσο ζωντανές που σε έκαναν να γίνεις ένα με την ιστορία. Μάλιστα, μου αρέσει που αυτή η σειρά είναι τόσο σκοτεινή γιατί μπορεί να νομίζουμε πως ο κόσμος μας είναι άσχημος, αλλά μόλις διαβάσεις για τον Κόσμο Μετά όλα όσα πίστευες ανατρέπονται.


Όπως έχω πει πολλάκις φορές, λατρεύω τα δυστοπικά βιβλία και αυτή η σειρά είναι από τις καλύτερες του είδους. Χαίρομαι που τελικά το τρίτο και τελευταίο της σειράς βρήκε ελληνικό εκδοτικό οίκο. Γιατί όταν τελείωσα το "Ο Κόσμος Μετά" ήμουν κάπως έτσι...


Ας πάμε τώρα στους ήρωες. Και συγκεκριμένα στην μητέρα την Πένριν. Αυτή η γυναίκα είναι ΤΡΕΛΉ. Για δέσιμο. Είναι πάντως ένας φοβερός χαρακτήρας. Η αλήθεια να λέγεται. Μπορεί να είναι μια φωνακλού τρελογυναίκα, με ψυχολογικά προβλήματα, η οποία νομίζει πως μιλάει με τον διάβολο, αλλά είναι μοναδική. Δεν έχω ξαναδιαβάσει ποτέ για κάποιον σαν αυτή. Ακόμα και έτσι όμως, μου σπάει τα νεύρα. Πείτε μου πως δεν είμαι η μόνη.


Η Πειτζ τώρα. Αυτό το κοριτσάκι έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Από το γλυκό και αθώο κοριτσάκι που είχαμε συναντήσει στην αρχή, τώρα είχαμε να κάνουμε με μια παραμορφωμένο, δολοφόνο, τέρας. Ποτέ δεν λυπάμαι κανέναν. Ήξερα από την πρώτη κι όλας στιγμή που άλλαξε, ότι θα δημιουργούσε προβλήματα. Και είχα δίκιο. Δεν θέλω να ξέρω τι θα κάνει στο τελευταίο βιβλίο. Είμαι σίγουρη πως το γεμάτο αίμα κοριτσάκι μας δεν θα έχει καλό τέλος.


Νιτιν-Νταμ... Now is your time. Δεν βλέπω πολλούς να μιλάνε για αυτούς. Και δε ξέρω το γιατί. Είναι τέλειοι. Μου θυμίζουν λίγο τους τους Φρεντ και Τζορτζ από τα Χάρι Πότερ. Είναι φτιαγμένοι στο ίδιο στιλ. Και αυτό εξηγεί σε ολους γιατί μου αρέσουν. Και για αυτό η αλήθεια είναι πως φοβάμαι λίγο. (Όσοι έχετε διαβάσει Χάρι Πότερ καταλαβαίνεται τι εννοώ!!!) Όπως και να έχει, οι δίδυμοι είναι αστείοι, γενναίοι και ιδιαίτερα ταλαντούχοι.



Ράφε, σε υπερλατρεύω. Είσαι απίστευτος. Είναι γενναίος, ρωμαλέος και ακόμα και αν δεν θέλει να φαίνεται, είναι ευαίσθητος. Όταν βλέπαμε τα δικά του κομμάτια της ιστορίας, αρχίσαμε να τον μαθαίνουμε πραγματικά. Μάλιστα αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μου άρεσε τόσο αυτό το βιβλίο.

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε, και θα το κάνουμε αυτό μιλώντας για την κεντρική και πολύ αγαπημένη μας ηρωίδα, Πένριν Γιανγκ. Πένριν είναι αληθινή και γήινη. Είναι γενναία και δεν εγκαταλείπει ποτέ την οικογένεια της. Ακόμα και αν αποτελεί μέλος της ποιο τρελής οικογένειας που έχω διαβάσει ποτέ. Η Susan Ee έχει δημιουργήσει έναν τόσο καταπληκτικό χαρακτήρα, που όταν είναι σε κίνδυνο, νιώθω την καρδιά μου να χτυπά με την δικιά της.

Αυτά ήταν όλα και όλα. Ελπίζω να σας φάνηκε ωραίο το βιβλίο και να του δώσετε στο μέλλον μια ευκαιρία. Και για όσους το έχουν διαβάσει και με καταλαβαίνουν... Η επόμενη φωτογραφία απλά τα λέει όλα για το επόμενο βιβλίο που θέλουμε απεγνωσμένα να πάπουμε στα χέρια μας.


Σχόλια

  1. Το ηξερα οτι θα σου αρεσε ♥ Το λατρεψα το βιβλιο οπως και τα υπολοιπα της σειρας ♥ Τωρα το τελευταιο θα σε καθηλωσει! Ειναι καταπληκτικοοο ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αχίλλεια Δασκαλοπούλου,
      Ήταν όντως καταπληκτικοοο!!! <3 Και όντως το λάτρεψα. Θα με καθηλώσει ε? Οχ!!! Να ανησυχώ; Πάντως είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει.

      Διαγραφή
  2. υπεροχο βιβλιο και σειρ , ειναι τα πρωτα με αγγελους που διαβασα ποτε (λεω τα επομενα να ειναι η τριλογια daughter of smoke and bone, τα εχεις διαβασει?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Είναι η αγαπημένη μου με αγγέλους. <3 Έχω διαβάσει το πρώτο και μου άρεσε. Ήθελα κάτι ακόμα για να το λατρέψω αλλά δεν πειράζει. Μολις πήρα το δεύτερο και το τρίτο, τα οποία από ότι ακούω είναι ακόμα καλύτερα. <3

      Διαγραφή
  3. Με βασανίζεις. Το ξερεις αυτο έτσι; Αύριο θα παω στο βιβλιοπωλείο και δεν ήξερα παν πως αυτο είχε βγει; Τωρα προστέθηκε στην λίστα μου και δεν ξερω τι θα πρώτο πάρω. Helpppppppppppppppp!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαίρομαι που σου είπα κάτι που δεν ήξερες. Αν θες μπορείς να στείλεις τα βιβλία που θέλεις και να σου πω ποια θα έπαιρνα εγώ. <3

      Διαγραφή
  4. Απορω ποιος βλακας αποφασισε να αλλαξει το εξωφυλλο του δευτερου βιβλιου!!! Το εξωφυλλο του πρωτου βιβλιου ηταν τελειο και πρωσοπικα με εκανε να θελω να το διαβασω....αλλα το εξωφυλλο του δευτερου.... Ας μη μιλησω καλυτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Άστο. Δεν χρειάζεται. Ξέρω... Οι εκδοτικοί οίκοι κάνουν κάποιες φορές τόσο μεγάλες βλακείες. :/

      Διαγραφή
  5. Πότε θα βγεί το τρίτο και τελεύταιο βιβλίο της σειράς......Στα ελληνικά απο ποιόν εκδοτικό οίκο.....έχουν πεί ημερομινία έκδοσεις στην Ελλάδα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Stauroula Sotiropoulou,
      Λίγο πριν το καλοκαίρι ή το καλοκαίρι, λένε. <3
      Από τις εκδόσεις Μάτι έρχεται. <3

      Διαγραφή
  6. θα βγει τελικα το 3ο βιβλιο??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Στα ελληνικά δεν ξέρω μιάς και οι εδκόσεις Πλατύπους έκλεισαν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για την επάνεκδοση αυτής της σειράς. Ελπίζω στο μέλλον κάποιος εκδοστικός οίκος να αλλάξει γνώμη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις