"Κόκκινη Βασίλισσα" (Βιβλίο 1ο από 3α) της Victoria Aveyard



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Στο βασίλειο της Νόρτας, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίµα. Οι Ασηµένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασηµένιο αίµα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.

Η Μάρε, µια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε µια κοινωνία που της συµπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται µπροστά στον Βασιλιά και στους Ασηµένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο µιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.


Ένα µυθιστόρηµα µε φαντασία και αγωνία, όπου ο ροµαντισµός συγκρούεται µε την επανάσταση και η εξουσία µονοµαχεί µε τη δικαιοσύνη.


Λίγα λόγια από εμένα:

  Σε έναν κόσμο που όλα βασίζονται στο χρώμα του αίματος σου, οι Ασημένιοι κυριαρχούν. Οι Ασημένιοι έχουν δυνάμεις πέρα από κάθε φαντασία και για αυτό έχουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω στους απλούς και αβοήθητους Κόκκινους. Τι θα γίνει όμως όταν σε αυτό το δόλιο και επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας που παίζουν οι ισχυροί, πατήσει το πόδι του διαφορετικό αίμα;


  Η Μάρε ήταν φυσιολογική μια ζωή. Μάλλον, υπερβολικά φυσιολογική ακόμα και για Κόκκινη. Όταν λοιπόν ανακαλύπτει πως είναι Κόκκινη με δυνάμεις που κανονικά θα έπρεπε να ανήκουν σε Ασημένιους, όλα γύρω της ανατρέπονται. Αρχίζει να βλέπει τα πάντα διαφορετικά. Όπως ακριβώς είναι.



  Αυτή η αποκάλυψη θα φέρει την Μάρε σε διλήμματα, θα την δοκιμάσει και θα νιώσει τον αληθινό πόνο της προδοσίας και της εξαπάτησης. Γιατί σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας, δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν.


Προσωπική γνώμη:

  Αυτό το βιβλίο τους τελευταίους μήνες πρέπει να το έχω διαφημίσει πάρα πολύ. Και γιατί αυτό; Γιατί το λάτρεψα. Και μάλιστα από την πρώτη κι όλας στιγμή. Είναι από τα ποιο αγαπημένα μου βιβλία από το 2015 και νομίζω πως σχεδόν όλοι όσοι το έχετε διαβάσει ξέρετε τον λόγο. Επίσης, είναι το 5ο ποιο πολύ πουλημένο βιβλίο του 2015, και αυτό συμβαίνει γιατί είναι εξαιρετικό και επειδή πραγματικά το αξίζει.


  Ο τρόπος που η πολυτάλαντη Victoria Aveyard πλάθει και δημιουργεί την πλοκή είναι αρκετά πρωτότυπη και τα γεγονότα που συμβαίνουν είναι απίστευτα. Αυτά που γράφει η Vistoria είναι ένα απίστευτο πέπλο μυστικότερου που σε τυλίγει από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα. Μην αφήνοντας σε να αναπνεύσεις από αυτά που "ζούσες" με τους χαρακτήρες.



  Το ποιο ωραίο σχετικά με το βιβλίο θεωρώ ότι ήταν ο οποιοδήποτε μπορούσε να προδώσει τον οποιοδήποτε. Αυτό μας κρατούσε συνέχεια σε αγωνία και μας δημιούργησε το ποιο εκπληκτικό και μη αναμενόμενο τέλος. Πραγματικά, είχα μείνει άφωνη και δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι τελείωσε. Έψαχνα να βρω καμιά κρυφή σελίδα. Ναι, εκεί έφτασα.



  Κατάλαβα ότι πραγματικά λάτρεψα αυτό το βιβλίο σε μια συγκεκριμένη πρόταση. Όταν διάβασα "The gods have fallen and they are no longer lind" απλά ήξερα ότι αυτή η ιστορία θα με έκανε να την σκέπτομαι για πολύ καιρό. Κάτι που σίγουρα συνέβη.



Επιπρόσθετα, μια ακόμα πρόταση που μου έχει μείνει είναι αυτή...

 
 
 
 

  Τώρα πάμε σε κάποιους χαρακτήρες που θέλουν μια μικροανάλυση. Προτεραιότητα έχει η πρωταγωνίστρια, Μάρε. Η Μάρε από το πρώτο λεπτό κι όλας καταλάβαμε πως ήταν δυνατή. Στην πορεία συνειδητοποιήσαμε πως ήταν και πιστή σε αυτά που πιστεύει. Πως θα έκανε τα πάντα για αυτούς που είχαν ανάγκη, και ότι αν κάποιον την πρόδιδε, δύσκολα θα τον ξανά εμπιστευόταν. Η αλήθεια είναι, πως από κάποια στιγμή και μετά στο βιβλίο τα έκανε λίγο αχταρμά  (δικιά μου έκφραση) αλλά αυτό την έκανε ποιο ρεαλιστική. Το συμπέρασμα μου; Αγαπάω το Little lightning girl μας. Απλά να μην μας κάνει τα ίδια πάλι και στο δεύτερο βιβλίο.



  Τα δυο πριγκιπόπουλα τώρα... Ο Μάβεν έχει να φάει κράξιμο. Πρώτη φορά νιώθω τόσα ανάμικτα συναισθήματα για έναν χαρακτήρα. Και πρώτη φορά εξαπατάμε έτσι. Ούτε καν με τον Γκειμπ από το Νυχτερινό Σχολείο δεν ένιωσα τόση έκπληξη στο τέλος. Όταν έμαθα ποιος ήταν πραγματικά ο Μάβεν... Ένιωσα προδομένη επειδή είχα αρχίσει να τον αγαπώ πολύ. Με αποτελείωσε όταν είπε "Μπορώ να βάλω φωτιά και να το ονομάσω βροχή". Ύστερα, άρχισα να βρίζω επί μια ώρα. Κάτι που είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Όταν διαβάσετε το βιβλίο, θα καταλάβετε γιατί είναι ένας κάφρος και μισός μόλις διαβάσετε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο.


Μόνο εμένα μου θυμίζει αυτός τον Μάβεν;
Και αυτός μαμάκιας είναι!!!

  Κολ ήρθε η σειρά σου. Σε συμπάθησα πάρα πολύ. Από την αρχή ήξερα πως ήσουν ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Και για αυτό σε υποστήριζα αλλά μετά μας ξάφνιασες και εσύ. Δεν πείρες την απόφαση που περιμέναμε όλοι μας, και αν το είχες κάνει σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Δεν μπορώ να πιστέψω την στάση που είχες απέναντι στον αδελφό σου όταν έγινε ότι έγινε. Καλά έκανες και δίκιο είχες, αλλά το σοκ που είχα δεν λέγεται. Να δούμε τι θα γίνει με εσένα κύριε "διάδοχε" του χρόνου στο δεύτερο βιβλίο



  Τέλος, φτάσαμε στην κακιασμένη βασίλισσα. Θα σας το πω από την αρχή, αυτή η γυνναίκα ήταν από τις μεγαλύτερες σκύλες που έχω διαβάσει ποτέ. Με έκανε να βγάζω καπνούς ώρες ώρες. Ειδικά στο τέλος, ήθελα να μπω μέσα στο βιβλίο και να την βγάζω το μαλλί τρίχα τρίχα. Αυτή φταίει που συνέβη ότι συνέβη ακόμα και αν κατηγορούμε μέσα στα νεύρα μας τον γιο της. Δεν έφταιγε εξ ολοκλήρου αυτός. Αυτή η διαβολογυναίκα τα άρχισε όλα. Πόσοι συμφωνείτε μαζί μου;



  Και αυτά ήταν όλα. Ελπίζω να σας κέντρισα το ενδιαφέρον για το βιβλίο. Πόσοι από εσάς το έχετε διαβάσει; Σας άρεσε ή όχι; Πως θα το χαρακτηρίζατε; Και πόσοι μετά από αυτήν την κριτική θέλετε να το πάρετε;



  Ανυπομονώ για τα σχόλια σας. Ααα μπορείτε να γράψετε επίσης, ποιους ηθοποιούς θα βάζατε να παίξουν. Πως τους φαντάζεστε εσείς; Πως τους οραματίζεστε στο μυαλό σας;



Λίγες φωτογραφίες με quotes...
 



To book trailer του βιβλίου:


Σχόλια

  1. Αχ πολύ καλό φαίνεται! Πήγα σήμερα να το πάρω αλλά δεν το είχε οπότε πρέπει να το παραγγείλω και να περιμένω :'(. Ανυπομονώ να το διαβάσω!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Κρίμα που δεν το είχαν αλλά δεν πειράζει. ;) Ελπίζω να σου αρέσει όσο άρεσε και σε εμένα. <3

      Διαγραφή
  2. Έχω ακούσει τόσα πολλά καλά σχόλια και τώρα είδα πως σου άρεσε και εσένα οπότε σίγουρα θα είναι το επόμενο βιβλίο που θα αγοράσω !!! Το διάβασες στα Ελληνικά ή στα αγγλικά ??Είμαι σε ένα δίλημμα τώρα που μεταφράστηκε στα Ελληνικά και δεν ξέρω ποιο να πάρω !!Τι μμ προτείνεις ??Σου φάνηκε καλή η μετάφραση ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Σε ευχαριστώ που λαμβάνεις υπόψιν σου και την γνώμη μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Εγώ πρώτα το διάβασα στα αγγλικά και μετά στα ελληνικά. Θα σου πρότεινα τα ελληνικά γιατί η μετάφραση ήταν αρκετά ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις. <3

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΤΕΛΕΙΟΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!! ΠΩΠΩΠΩ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!! καποιες ερωτησουλες :D πότε βγηκε το πρωτο και ποτε θα βγει το δευτερο?
    Χρυσα βρισκεις ΤΟΣΟ ωραια βιβλια!!! Ευχαριστωωωωωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Έλενα Διβολη,
      Χαίρομαι που σου άρεσε. Το πρώτο βγήκε στα αγγλικά τον Φεβρουάριο του 2015 και το επόμενο θα βγει αρχές του 2016. Χτες μάλιστα βγήκε και ο τίτλος του 2ου. Θα σας π σχετικές πληροφορίες αύριο.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η επόμενη κριτική έρχεται σύντομα. <3 Εγώ σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  4. Παρόλο που το βιβλίο είναι πολύ ωραίο, μου φάνηκε ότι σε μερικά σημεία η ιστορία είναι παρόμοια με τους Αγώνες Πείνας και επίσης με μπέρδεψαν σε μερικά σημεία οι περιγραφές.Πάντως δεν το μετάνιωσα που το πήρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ναι όντως έχει κάποια στοιχεία από Αγώνες Πείνας αλλά προσωπικά δεν με πείραξε ιδιαίτερα. <3

      Διαγραφή
  5. Αγαπητη Χρυσα
    Λοιπον για μια ακομα φορα καταπληκτικη αναρτηση και καταπληκτικη προταση βιβλιου !! Να σου πω την αληθεια οταν τοπρωτοειδα δεν με ενθουσιασε αλλα τωρα μετα απο αυτην την αναρτηση θελω πολυ να το διαβασω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή emma sam,
      Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για όσα είπες. <3 Διάβασε το και ελπίζω πραγματικά να σου αρέσει. <3

      Διαγραφή
  6. Θελω και γω να το διαβάσω γτ ακούγεται πολύ ενδιαφέρον αλλά θα περιμένω να βγουν και τα επόμενα και θα τα πάρω όλα μαζί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή αννυ μ,
      Τότε θα περιμένεις πολύ ακόμα. Το δεύτερο λέω στην επόμενη ανάρτηση πότε θα βγει. Φαντάσου δηλαδή πότε θα βγει το τρίτο. Καλή αντοχή. <3

      Διαγραφή
  7. Το έχω διαβάσει... Και ένα έχω να πω... Η Victoria Aveyard δημιούργησε! Πραγματικά κάπου στις τελευταίες σελίδες είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό... Κοιτούσα τις σελίδες και δεν το πίστευα! Μέχρι που το ξαναδιάβασα για να το εμπεδώσω και να το αποδεχτώ! Αυτό που συνέβη δεν το χωράει ανθρώπου νους... Και μου κάνει εντύπωση πως δεν ήταν στην πρώτη θέση των πιο εξεζητημένων βιβλιων του 2015 πάρα στην πρώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή The Bookish,
      Όντως έγραψε ένα καταπληκτικό βιβλίο. Και είναι μέσα στα 10 ποιο πουλημένα βιβλία του 2015. Έχουμε καιρό ακόμα για να ανεβούμε. Μην ανησυχείς. ;)

      Διαγραφή
  8. Χρυσα χρειαζομαι την βοηθεια σου!!! Αυριο θα αγορασω ενα βιβλιο και ειμαι αναμεσα στην κοκκινη βασιλισσα και το ο χαρι ποτερ και η καμαρα με τα μυστικα και δν ξερω καθολου ποιο απο τα δυο να παρω!! Τι θα μ προτεινες;; Το ξερω ειναι χαζη ερωτηση αλλα ειμαι πολυ αναποφασιστη και εσυ τα εχεις διαβασει και τα δυο οποτε ξερεις καλυτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αν΄νυμε,
      Καθόλου χαζή ερώτηση. Ποτέ καμία ερώτηση εδώ πέρα δεν είναι χαζή. Δεν μπορείς να τα πάρεις και τα δυο; Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Χαχαχα... Λοιπόν, ως γνήσια Potterheader, που θα παραμείνει για πάντα έτσι έως το μεδούλι, θα σου πω το Χάρι Πότερ. Μετά πάρε και το Κόκκινη Βασίλισσα. ;)

      Διαγραφή
  9. Απλά ΤΕΛΕΙΟ. Είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει για το 2015. Δεν μπορώ να περιμένω τη συνέχεια αν και ξέρω ότι θα αργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Εμένα είναι μέσα στο top 5!!! <3 Και ναι... Η συνέχεια δυστυχώς αργεί. :(

      Διαγραφή
  10. Χρυσα, στον τιτλο θα επρεπε να γραφεις και τη λεξη "SPOILER"!!!!! Δεν ειναι δυνατον να σχολιαζεις τους χαρακτηρες ! Προδιδεις ισως το πιο σημαντικο σημειο του βιβλιου!!!Με αυτον τον τροπο, οποιοι δεν εχουν διαβασει το βιβλιο, καταλαβαινουν αμεσως ποιος επροκειτο να την προδωσει...
    Και παρεπιπτοντως, τα ονοματα τους ειναι "Καλ" και "Μειβεν"...οχι Κολ και Μαβεν...
    Γι'αυτο σε παρακαλω θερμα να προσεχεις και να προειδοποιεις οταν γραφεις κριτικες βιβλιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ναι πρέπει να αλλάξω τα ονόματα. Τα έγραψα λάθος. :( Και αφού λέω προσωπική γνώμη θα έχει spoilers. Δηλαδή, δεν μπορώ να αιτιολογήσω το γιατί νιώθω έτσι αν δεν πω κάποια πράγματα. Αν θες μπορώ να γράφω από κάποια στιγμή και μετά στην κριτική spoilers.

      Διαγραφή
    2. Αν μπορουσες να προειδοποιεις για τα spoiler, θα το εκτιμουσα πολυ! Γιατι παρακολουθω ανελιπως το blog σου και εκτιμω πολυ τη δουλεια που εχεις κανει, και δεν θα ηθελα να την ξαναπατησω...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να μην ξανά γίνει κάτι τέτοιο. Και σε ευχαριστώ που εκτιμάς την δουλειά μου. <3

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Όλες οι πληροφορίες, εκτός εξώφυλλου γιατί βγήκε χτες, είναι στην επόμενη ανάρτηση από αυτή. <3

      Διαγραφή
  12. Επίσεις έχω μια απορία. Μόλις ξεκίνησα να διαβαζω το πρώτο βιβλίο -και περιτό να πω ότι είναι πραγματικά πολύ ωραίο!- τέλος πάντων, αυτός που συναντάει στο ξενοδοχείο με τους μεθυσμένους Ασημένιους, με τα κόκκινα μάτια, αν δεν κάνω λάθος, είναι ο πρίγκιπας? (αν δεν θέλεις να μου πεις μηπως αποκαλύψεις τίποτα απντα μου με ενα ή ενα όχι) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Θα δεις θα δεις... Όλα θα μαθευτούν σύντομα. ;) Μετά το σοκ του τέλους του βιβλίου εδώ θα είμαι για να σου συμπαρασταθώ αν με χρειαστείς. <3

      Διαγραφή
  13. ΒΓΉΚΕ ΤΟ ΕΞΏΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΔΕΎΤΕΡΟΥ ΒΙΒΛΊΟΥ, ΤΟΥ "GLASS SWORD - ΓΥΆΛΙΝΟ ΣΠΑΘΊ". ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΊΤΕ ΕΔΏ: http://booksfrien.blogspot.gr/2015/07/red-queen-glass-sword-2-3-victoria.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εχω μια ακομα απορια, ο Καλ τι θα γινει, θα τον σκοτωσσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Δεν έγινε κάτι τέτοιο στο πρώτο βιβλίο. Το αν θα γίνει στο δεύτερο είναι μια άλλη ιστορία. <3

      Διαγραφή
  15. Φαινεται τελειο βιβλιο!!!!!Θα το αγορασω σιγουρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Maria tzamali,
      Ειναι απο τα αγαπημένα μου του 2015. Το λάτρεψα. Ελπίζω να σου αρεσει. <3

      Διαγραφή
  16. Πόσο θα το βαθμολογούσες με άριστα τα 5 αστέρια? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Προσωπικά, θα του έβαζα πέντε στα πέντε. Το λάτρεψα από την αρχή έως το τέλος. <3

      Διαγραφή
  17. Αξιζει να το διαβασω; Ειμαι φαν του Νυχτερινου Σχολειου... Θα μου αρεσει;
    Να σε ρωτησω κατι ασχετο: Εχεις διαβασει την τριλογια της Κλειλα Κλουβερ Κληρονομια-Πιστη-Θυσια; Αξιζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Εγώ το έχω λατρέψει. <3 Στο συνιστώ 100 τις εκατό. Ναι έχω διαβάσει τα δύο πρώτα αλλά εμένα δεν με ξετρέλαναν. <3

      Διαγραφή
  18. Το 2ο βιβλίο έχει βγει/πότε θα βγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Το δεύτερο βιβλίο βγαίνει τον Φεβρουάριο. <3

      Διαγραφή
  19. 1) το 2 βγήκε? Πότε θα βγει?
    2) οι νουβέλες έχουν βγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      1. Τον Φεβρουάριο. <3
      2. Ναι!!! <3

      Διαγραφή
    2. Οι νουβέλες είναι στα ελληνικά?

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δυστυχώς, ούτε έχουν βγει και ούτε μάλλον επρόκειτο αυτές να μεταφραστούν στα ελληνικά. :(

      Διαγραφή
    4. Μήπως ξέρεις άμα και ποτε θα μεταφραστεί το δεύτερο βιβλίο στα ελληνικά;;

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή chrysa kyr,
      Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα αλλά μόλις μάθω θα σας ειδοποιήσω όλους. <3

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή chrysa kyr,
      Τίποτα και συγνώμη που δεν κατάφερα να σε βοηθήσω περισσότερο. <3 <3 <3

      Διαγραφή
  20. Μήπως έμαθες πόσο Φεβρουαρίου θα βγει το 2ο βιβλίο? ? Can't wait anymore...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή theofania pouliou,
      Ναι έμαθα! Η συνέχεια έρχεται τον Μάιο. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις