Αντίο Σείριε... Θα Σε Αγαπάμε Για Πάντα...











Σε αυτήν την ανάρτηση θα σας μιλήσω για τον Σείριο Μπλάκ. Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε εκείνον. (Προειδοποιώ: ενώ την έγραφα είχα βουρκώσει και ένιωθα ένα ακατανόητο κενό στο στομάχι μου.) Ελπίζω να σας αρέσει.




ΚΑΛΌ ΔΙΆΒΑΣΜΑ
ΚΑΙ
ΚΑΛΈΣ ΠΡΟΒΟΛΈΣ!!!
                                                                    



Η ιστορία του (από εμένα):

  Ο Σείριος κατάγεται από μια σπουδαία γενιά καθαρόαιμων μάγων, οι οποίοι ήταν ρατσιστές σε ότι είχε να κάνει με τους Μαγκλ και τους γεννημένους από Μαγκλ. Όλοι του η οικογένεια ήταν Σλίθεριν. Εκείνος έκανε την διαφορά όταν πήγε στο Γκρίγιντορ. Εκεί έκανε φίλους, τον Τζέιμς Πότερ, τον Ρέμους Λούπιν και τον Πίτερ Πεντίκριου. Εκεί βρήκε την αληθινή του οικογένεια, γιατί σιχαινόταν την βιολογική του. Με τον Τζέιμς έγιναν αμέσως αχώριστοι. Έκαναν σχεδόν τα πάντα μαζί και ήταν καλοί στα πάντα. Ήταν οι σκανταλιάρηδες της εποχής τους. Όλοι τους αγαπούσαν και τους θαύμαζαν. Όλοι ήθελαν να τους μοιάσουν. Αυτοί οι δύο όμως είχαν ένα μυστήριο να λύσουν. Το μυστικό του άλλου καλού τους φίλου, Ρέμους. Εξαφανιζόταν κάθε φορά που υπήρχε πανσέληνος. Όταν μάθανε τελικά ότι ήταν λυκάνθρωπος. Δεν τον παράτησαν. Δεν τον έκαναν στην άκρη ούτε και τον λυπήθηκαν. Έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τον βοηθήσουν. Να του κάνουν αυτό το επίπονο κομμάτι της ζωής του ποιο εύκολο. Και μάλιστα βρήκαν τον κατάλληλο τρόπο. Έγιναν ζωομάγοι (και από ότι φαίνεται έπεισαν και τον Πεντίκριου). Αποφάσισαν να γίνουν κάτι που να τους αντιπροσώπευε. Ο Τζέιμς έγινε ελάφι. Γιατί τα ελάφια είναι δυνατά, μεγαλοπρεπή και πανέξυπνα. Ο Σείριος έγινε ένας σκύλος μαύρος σαν την νύχτα.  Γιατί τα σκυλιά είναι πιστά, σίγουρα, επιβλητικά, ορμάνε στον κίνδυνο και μάλιστα έγινε μαύρος γιατί το σκοτάδι και η νύχτα ήταν το στοιχείο του. Ο Πίτερ έγινε ένας ελεεινός αρουραίος. Γιατί οι αρουραίοι είναι φοβητσιάρηδες, τρέχουν να ξεφύγουν από κάθε απειλή και γιατί είναι μικροσκοπικοί για να την γλυτώνουν εύκολα (ταιριάζει τέλεια στον χαρακτήρα του εεε???).
 Έτσι βγήκαν και τα ψευδώνυμα τους! Τα οποία είναι: Ελαφροκέρατος, Φεγγαρογιτεμένος, Ελαφροπάτητος και Ποντικοουράς. Αυτοί ήταν και οι δημιουργοί του μαγικού χάρτη του Χόγκουαρτς.






  Τα χρόνια άρχισαν να περνούν στο Χόγκουαρτς και οι σκανταλιές και οι περιπέτειες δεν έβαζαν τελεία στην ζωή των τεσσάρων αγοριών μας. Η αλήθεια είναι όμως πως άρχιζαν να ωριμάζουν και να ενδιαφέρονται και για άλλα πράγματα (π.χ. ο Τζέιμς για την Λίλι Έβανς). Όλοι εκτός από τον Σείριο . Πάντα (και μέχρι το τέλος) πίστευε: τι είναι η ζωή χωρίς ρίσκο??? Αυτό δεν σήμαινε πως δεν ήταν ώριμος. Απλά ότι είχε ένα εκλεκτικό ταλέντο να μπλέκει σε μπελάδες χωρίς να το πολύ σκέπτεται.




  Αφού τελείωσαν την σχολική τους περίοδο και πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα, ο Τζέιμς παντρεύτηκε την Λίλι. Ο Σείριος έγινε, εννοείται, κουμπάρος και ένιωθε ευτυχισμένος για την ευτυχία του καλύτερου φίλου του. (Ο ίδιος βέβαια ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα κορίτσια) Μετά από έναν χρόνο περίπου ο Τζέιμς γίνεται πατέρας και ονομάζει τον γιό του, με τα καταπληκτικά πράσινα μάτια της Λίλι και τα δικά του ατίθασα, μαύρα μαλλιά, Χάρι και ζητάει από τον Σείριο να γίνει ο νονός του. Και φυσικά αυτό συμβαίνει. Όταν ο Τζέιμς, η Λίλι και ο Σείριος είναι στην ηλικία των 21, και ο Χάρι είναι 1ος έτους, ο Λόρδος Βόλτεμορτ κινεί γη και ουρανό για να σκοτώσει τον Χάρι. Για αυτό η τριμελής οικογένεια κρύβεται. Όχι όμως για πολύ. Γιατί ο Βόλντι τους βρίσκει, το βράδυ του Halloween! Σκοτώνει τον Τζέιμς στην μάχη και την Λίλι που δεν έφευγε από την μέση στην προσπάθεια της να σώσει τον γιό της (πριν αυτό όμως συμβεί λέει στον Χάρι να είναι ασφαλής, να είναι δυνατός και οι τελευταίες της λέξεις ήταν: Όχι! Όχι τον Χάρι… ).
Εκείνο το  βράδυ ο Λόρδος Βόλτεμορτ νικιέται από τον Χάρι Πότερ και ο πρώτος αιματηρός, μαγικός πόλεμος τελείωσε. Ο Σείριος όμως βρίσκει το σπίτι του φίλου του. Σχεδόν κατεστραμμένο. Εκείνον και την γυναίκα του νεκρούς. Και τον βαφτισιμιό του πλέον ορφανό από γονείς και στο μέτωπο του ένα σημάδι σε σχήμα αστραπής.




  Ύστερα από αυτό εκείνος είναι συντετριμμένος και φυλακίζεται στο Αζκαμπάν γιατί όλοι πιστεύουν ότι εκείνος πρόδωσε τον Τζέιμς και την Λίλι στον Βόλτμορτ, ότι σκότωσε ο ίδιος τον Ποντικοουρά και πολλούς Μάγκλ.  Δώδεκα χρόνια αργότερα ακόμα φυλακισμένος στο Αζκαμπάν, οι γονείς του νεκροί, ο αδελφός του που ήταν Θανατοφάγος είναι και αυτός πλέον νεκρός και κανείς, ακόμα και τόσα χρόνια μετά, δεν πιστεύει ότι λέει την αλήθεια και αρχίζει να χάνει κάθε έλπιζα… Ώσπου βρίσκει μια εφημερίδα. Στο πρωτοσέλιδο είναι μια τεράστια οικογένεια, όλοι κοκκινομάλληδες (καλά καταλάβατε, οι Ουέσλι είναι), και στο ώμο του ποιο μικρού αγοριού είναι ένας αρουραίος. Αλλά όχι όποιος και όποιος αρουραίος. Είναι ο Ποντικοουράς. Ο προδότης. Ο αληθινός προδότης. Και είναι στο Χόγκουαρτς. Εκεί που είναι και ο βαφτισιμιός του. Τότε αποφάσισε να πάει εκεί. Στο μέρος που οι αναμνήσεις του είναι ποιο επίπονες από οπουδήποτε αλλού γιατί έζησε και τα καλύτερα του χρόνια. Αποφάσισε να γυρίσει και να προστατέψει τον βαφτισιμιός του, τον Χάρι Πότερ.





 Τι λέει για αυτόν η Βικιπαίδια:

Παιδικά χρόνια:
Στα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ καλός φίλος με τον Τζέιμς Πότερ, πατέρα του Χάρι, το Ρέμους Λούπιν και τον Πίτερ Πέτιγκριου. Μαζί με τον Τζέιμς συνήθιζαν να κάνουν πολλές φάρσες. Μάλιστα είναι γνωστός με το παρατσούκλι Αλαφροπάτητος και είναι κατασκευαστής μαζί με του Φεγγαροφητεμένο τον Ποντικοουρά και τον Ελαφοκέρατο του μαγικού χάρτη του Χόγκουαρτς. Μαζί με τον Τζέιμς είχαν δυο καθρέφτες για να επικοινωνούν.
Ενήλικη ζωή:
Είναι νονός του Χάρι και κυνήγησε τον Ποντικοουρά όταν πρόδωσε τους Πότερ. Είναι αδερφός του Ρέγκουλους Άρκουρους Μπλακ(Ρ. Α. Μπ.) που ανακάλυψε τους Πεμπτουσιωτές του Βόλντεμορτ. Το σπίτι του ήταν το αρχηγείο του τάγματος του Φοίνικα. Δολοφονήθηκε από την ξαδέρφη του, Μπελατρίξ Λεστρέιντζ στο βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα.




Λίγα λόγια από εμένα για τις πληροφορίες την Βικιπαίδιας:

  Είναι χαζό. Και λίγα λέω. Δεν είναι δυνατόν για έναν ήρωα σαν αυτόν να έχουν τόσο λίγες πληροφορίες. Ποιο περιληπτικές δεν γινόταν. Αυτήν την φορά απογοητευτικά πολύ από την Βικιπαίδια!!!




Λίγα λόγια από έμενα γενικώς για τον Σείριο:

  Θα σας το πω ευθέος: τον αγαπώ, τον λατρεύω και τον θαυμάζω!!!
  Στο πρώτο βιβλίο που τον είδαμε, τον μισούσα και τον απεχθανόμουνα. Μετά όμως τον γνώρισα. Και αυτό που ανακάλυψα απλά με συγκλόνισε. Η ιστορία του με συνάρπασε. Με έκανε όμως και να νιώθω άσχημα για τα άσχημα πράγματα που είχα σκεφτεί για εκείνον. Ο Σείριος έγινε όσα έλειπαν από την ζωή του Χάρι. Ένας πατέρας που να έκανε τα πάντα για αυτόν. Ένας νονός που θα ήταν πάντα εκεί για εκείνον. Ένας αδελφός που για τις στιγμές που θα χρειαζόταν απλά μια αγκαλιά και μια συμβουλή.












Έγινε το πρότυπο που δεν είχε ποτέ ο Χάρι.
Έμαθε στον Χάρι κάποια πράγματα που δεν επρόκειτο ποτέ να ξεχάσει.
Κάποια από αυτά περιγράφονται στις παρακάτω εικόνες:
















  Ο Σείριος δεν δίστασε ποτέ να βάλει την ζωή του σε κίνδυνο για να βοηθήσει και να προστατεύσει τον Χάρι. Ποτέ δεν φοβόταν το ρίσκο. Είχε την νοοτροπία: τι είναι η ζωή δίχως περιπέτεια και ρίσκο??? Είναι ένας από τους ποιο πιστούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει. Αυτά και πάρα πολλά άλλα είναι τα κομμάτια του που τόσο έχω αγαπήσει!!!






  Ο Σείριος ήταν πάντα εκπληκτικός στην μάχη. Αλλά αυτό που έκανε στο Τμήμα των Μυστηρίων ήταν το κάτι άλλο. Ήταν σαν να είχαν αποχαυνώσει εμένα. Μπορούσα να δω πόσο χαρούμενος ήταν που είχε γυρίσει στην δράση και που μάλιστα που μαχόταν δίπλα στον βαφτισιμιό του, για τον οποίο ήταν τόσο περήφανος. Όταν όμως αποκάλεσε τον Χάρι, Τζέιμς ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχα ένα άσχημο προαίσθημα. Και δυστυχώς βγήκε σωστό.




  Μέσα στην επόμενη σελίδα ο Σείριος ήταν νεκρός. Η ίδια του η ξαδέλφη, η Μπέλατριξ, τον είχε δολοφονήσει εν ψυχρό. Όμορφη και όμοια με ήρωα αλλά ΣΚΌΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΕΊΡΙΟ!!! Και το χειρότερο από όλα??? Γελούσε σαν να το διασκέδαζε με την ψυχή της!!!









  Όταν ο Σείριος πέθανε είχα παρόμοια αντίδραση με τον Χάρι. Έκλαιγα και σχεδόν ούρλιαζα. Δεν μπορούσα να το χωνέψω. Την μια στιγμή ήταν εκεί και γελούσε και διασκέδαζε με την ψυχή του και την άλλη … τίποτα. Μόνο πόνος, θλίψη και δάκρια για την απώλεια ενός ανθρώπου τόσο γεμάτου ζωή που αγάπησα απίστευτα. Ήμουν έτοιμη να λιποθυμήσω όταν διάβαζα τον θάνατο του... Κάθε φορά!!!
















ΑΝΤΊΟ ΣΕΊΡΙΕ!!!
ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΆΜΕ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ!!!








ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΆΣΟΥΜΕ!!!
ΘΑ ΕΊΣΑΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΈΣ ΜΑΣ!!!
ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΌ,
ΘΕΡΜΟ ΚΑΙ
ΥΠΈΡΟΧΟ
ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΈΨΑΜΕ!!!








ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΚΤΕΊ ΣΤΗΝ ΜΝΉΜΗ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΌΣ!!!
ΈΤΣΙ ΘΑ ΜΕΊΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ!!!






Και Χάρι δεν είσαι μόνος!!!
Όλοι μας πονάμε...
Αλλά έχεις τους φίλους σου για να βασιστείς!!!
Μην το ξεχνάς αυτό...





*ΚΆΠΟΙΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΜΠΛΌΓΚ Η ΑΛΊΚΗ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΏΝ!!!



Σχόλια

  1. CHRYSSA ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙΣ? ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΤΩΣΩ? ΕΙΧΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΚΕΥΤΩ ΤΟΥς ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΊΝΙΑ ΌΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ! (ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥς ΤΟΣΟΥς) ΚΑΙ ΣΕΙΡΙΕ Όπως ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!! NEVERRRRRRRRRRRRRR!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρυσανθη μολις ειδα την αναρτηση αυτη εριξα ενα κλαμα................ δεν λεγετε....... που να παρει τον αγαπουσα τοοοοοσο πολυυυυυ......... ;( ;( ;( ;( ;( ;( θα καλα δεν μπορουσε να πεθανει η Αρχηστριγκλα στην θεση του???????? εκει ενα παρτυ που θα ριχναμε!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρυσανθη με εκανεσ να κλαψω! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;( ;( ;( ;( ;( ;(
    ΚΛΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααααα γιατι μου το κανεις αυτοοοοο :'( Ο Σειριος ειναι ο αγαπημενος μου χαρακτηρας στο Χαρι Ποτερ :') Δεν εχω διαβασει τα βιβλια, εχω δει μονο τις ταινιες.....ντροπη μου το ξερω... θελω παρα πολυ να διαβασω τα βιβλια... και θα το κανω ελπιζω.... Σειριε θα ζεις για παντα στις καρδιες μας :'( ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειχα διαβασει ολα τα Χαρι ποτερ και δεν διαβασα αυτη τη δημοσιευση για αυτο το λογο αλλα γιατι ειπες το αντιο σιριε; ευχαριστω για το spoiler.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Τι να κάνω; Είναι το προσωπικό μου αντίο σε αυτόν τον καταπληκτικό χαρακτήρα. Αν θέλετε την διαβάζετε αν θέλετε δεν την διαβάζετε. Δεν μπορούσα να δώσω διαφορετικό τίτλο. Συγνώμη για το spoiler. :(

      Διαγραφή
  7. ΗΤΑΝ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ!! ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ? ΣΕΙΡΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!! ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΠΑΛΙ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ!! :'( :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕΙΡΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!! :'( :'( :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις