Κριτική Για Την Σειρά "Once Upon A Time"...











Διεθνείς ελληνική περίληψη της σειράς:




Η Emma Swan είναι μια 28χρονη γυναίκα που εγκατέλειψε τον γιο της πριν από 10 χρόνια. Μια μέρα της χτυπάει την πόρτα ο Henry ένα 10χρονο αγόρι που ισχυρίζεται ότι είναι ο γιος της και ζητάει απελπισμένα την βοήθεια της. Σύμφωνα με τον Henry, η Emma είναι η κόρη της Χιονάτης και του πρίγκιπα του παραμυθιού. Όταν γεννήθηκε με μαγικό τρόπο στάλθηκε μακριά από τον παραμυθένιο κόσμο για να προστατευτεί από την κατάρα της μάγισσας. Αδυνατώντας να βρει το μωρό, η μάγισσα παγίδεψε τους ήρωες του παραμυθιού στον δικό μας κόσμο στην πόλη Storybrooke, χωρίς να έχουν καμιά ανάμνηση του παρελθόντος. Σύμφωνα με την προφητεία το μωρό της Χιονάτης και του μαγευτικού πρίγκιπα όταν γίνει 28 χρονών θα τους ελευθερώσει από τα μάγια της διαβολικής βασίλισσας.




Λίγα λόγια για την σειρά:








Η 28άχρονη Emma Swan έχει ζήσει μια δύσκολη ζωή. Η Emma ουσιαστικά είναι ορφανό. Από τότε που ήταν μωρό ζούσε ή σε ορφανοτροφεία ή σε διάφορες οικογένειες που μετά από κάποιον καιρό δεν την ήθελαν άλλο. 









Τώρα να την. Είναι κυνηγός επικηρυγμένων και ζει μια καλή ζωή παρόλο που ακόμα ελπίζει να βρει την αληθινή της οικογένεια.










Όταν στα 28α γενέθλια της εύχεται να μην ήταν πλέον μόνη συνειδητοποιεί πως αμέσως μετά χτυπάει το κουδούνι και βλέπει μπροστά της ένα 10άχρονο αγόρι με ένα βιβλίο στο χέρι που ισχυρίζεται πως είναι ο γιός που είχε δώσει για υιοθεσία στα 18ο της χρόνια. Ασκεί πάνω του την "υπερδύναμη" της, η οποία είναι να καταλαβαίνει πότε κάποιος λέει ψέματα, και με φόβο ανακαλύπτει πως λέει την αλήθεια ο μικρός. Το μόνο λογικό που μπορεί να κάνει εκείνην την στιγμή είναι να τον γυρίσει πίσω στην άλλη του μητέρα και στο μέρος που ζούσε τα τελευταία 10α χρόνια, στο Storybook




Ένα μέρος που δεν είχε ξανακούσει ποτέ. Φτάνοντας εκεί ανακαλύπτει πως ο μικρός, ο Henry, έχει μια υπερφυσική θεωρία για το τι συμβαίνει σε αυτήν την πόλη και στους κατοίκους της (Χάρις στο βιβλίο με τα παραμύθια που έχει. Το οποίο ονομάζεται: Once Upon A Time), ότι η άλλη του μητέρα, η Ρετζίνα, είναι υπερπροστατευτική, αυστηρή, σκληρή (Με τους άλλους όχι με εκείνον), δήμαρχος της πόλης και ότι τον αγαπά πολύ. 




Χωρίς να το καταλάβει η Emma αρχίζει να δένεται και να αγαπά τον μικρό Henry. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει από το Storybook γιατί έτσι θα τον αφήσει και επειδή η ψυχολογική κατάσταση του Henry δεν είναι και στα καλύτερα της αφού πιστεύει πως οι κάτοικοι του Storybook είναι χαρακτήρες από παραμύθια και από άλλους κόσμους (Οι περισσότεροι από το Μαγεμένο Δάσος), ότι η Ρετζίνα είναι η κακιά βασίλισσα, ότι οι γονείς της είναι ο Μαγευτικός Πρίγκιπας και η Χιονάτη και ότι εκείνη είναι η Σωτήρας που θα τους σώσει όλους, που θα τους φέρει πίσω τις χαμένες μνήμες τους και που θα σπάσει την κατάρα που τους έφερε σε αυτόν τον κόσμο.




Πότε η Emma θα συνειδητοποιήσει πως όσα λέει ο Henry είναι πραγματικότητα???

Πότε η Emma θα πιστέψει και σε ποιες συνθήκες???

Πότε θα πιστέψει στην μαγεία???









Πότε η Emma θα αποδεχθεί ότι είναι η σωτήρας???










Θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες όλων
Και
Να σπάσει την κατάρα???








Η ΜΑΓΕΊΑ ΞΕΚΊΝΗΣΕ!!!








Προσωπική γνώμη:




Με αυτήν ανάρτηση εγκαινιάζω την καινούργια ενότητα στο blog μου με το όνομα "Κριτικές Σειρών". Ήθελα να αρχίσω αυτήν την ενότητα με μια σειρά που αγαπάω πολύ. Που μάλλον λατρεύω ποιο συγκεκριμένα. Με μια σειρά γεμάτη δράση, μυστήριο και ανατροπές. Με μια σειρά παραμυθένια. (Σε αυτήν την περίπτωση και μεταφορικά)




Από τότε που ήμουν μωρό λάτρευα τα παραμύθια. Δεν μπορούσα χωρίς αυτά. Μέχρι τα 8ο μου δεν μπορούσα χωρίς αυτά. (Αυτά μάλιστα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους στρώθηκα να μάθω να διαβάζω σωστά) Ξέρετε τώρα. Τα γνωστά παραμυθάκια. Όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτομπούτα, η Χιονάτη, η Πεντάμορφη και το Τέρας... κ.τ.λ. (Όλα λατρεμένα εννοείται)





Κάποια στιγμή και μετά άρχισαν να βγαίνουν οι παραλλαγές αυτών των ιστοριών. Σε ταινίες και σε βιβλία. Ακόμα και σε σειρές. Θα σας το πω λοιπόν για να είμαι τελείως ειλικρινής μαζί σας. Οι παραλλαγμένες αυτές ιστορίες είναι απλά εκπληκτικές. Και είμαι τελείως σοβαρή. Έχουν βάση με τα παλιά, ευχάριστα παραμυθάκια αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο, μα τόσο διαφορετικά. Ευχάριστα διαφορετικά εννοείται. Έχουν περισσότερη δράση, μυστήριο, καρδιοχτύπια και ένταση. Δεν τις χορταίνω. Αυτή η σειρά λοιπόν, το "Once Upon A Time" δεν είναι εξαίρεση. Το αντίθετο μάλιστα. Από την πρώτη φορά που είδα την περίληψη της σειράς αυτής ήξερα πως θα μου άρεσε. Μόλις είδα την το πρώτο επεισόδιο γνώριζα πως θα κολλούσα. Τώρα μάλιστα είμαι τελείως κολλημένη. Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ποιο ακριβής όρος για αυτό που είμαι. Χτες είδα το πρώτο επεισόδιο της τέταρτης season που ξεκίνησε. Φαίνεται πολλά υποσχόμενη και το θέμα διαφορετικό και αναπάντεχο. Ανυπομονώ για τα επόμενα. Είμαι ενθουσιασμένη.












Τώρα θα ήθελα να σας πω τα θέματα των τεσσάρων season. Είναι:








1. Πρώτη season:

Το σπάσιμο της κατάρας και η ιστορία όλων των ηρώων που θα πάρουν μέρος.























2. Δεύτερη season:

Η επιστροφή της Emma και της Μαίρη Μάργκαρετ (Της Χιονάτης) στο Storybook και ο Κάπτεν Χούκ.










3. Τρίτη season:

Ο Πίτερ Παν Και Η Χώρα Του Ποτέ και Ο Κόσμος Του Οζ και η επιχείρηση διάσωσης του Henry.


















4. Τέταρτη season:

Frozen (Στα ελληνικά: Ψυχρά και ανάποδα)











Ενδιαφέρουσες εεε???
Είναι φοβέρες!!!
Οι παραλλαγές είναι μοναδικές και πανέξυπνες και η δράση είναι πάντα στα ύψη!!!
Είστε έτοιμοι
Να πιστέψετε
Στην
Μαγεία???





Σχόλια

  1. Foberh kritikh Xrysanth!!! Synxaritiria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη κριτική!!!!!
    Η σειρά είναι αγαπημένη! Και η τέταρτη σεζόν είδη από τα πρώτα δύο επ. φαίνεται ότι θα είναι πάρα πολύ καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Elena ouz,
      Ευχαριστώ πολύ!!!
      Ναι η σειρά είναι 100%, απόλυτα, αγαπημένη. Και ναι επειδή και εγώ εχω δει τα πρώτα δυο επεισόδια από την καινούργια σειρά και εγω πιστεύω με την σειρά μου πως η καινούργια season θα είναι υπέροχη!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις