"Hunger Games - Φωτιά" (Βιβλίο 2ο από 3α) Της Suzanne Collins















Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Σπίθες Ανάβουν
Φλόγες Εξαπλώνονται
και η Κάπιτολ Ζητά Εκδίκηση

Η Κάτνις Έβερντιν κατάφερε να κερδίσει στους ετήσιους Αγώνες Πείνας αψηφώντας την Κάπιτολ και τους σκληρούς της κανόνες.
Θα έπρεπε να είναι χαρούμενη. Μόλις έχει εξασφαλίσει μια ζωή με ασφάλεια και υλικά αγαθά για την ίδια και την οικογένεια της. Όμως κυκλοφορούν φήμες για εξέγερση ανάμεσα στους υπηκόους, και η Κάτνις έντρομη διαπιστώνει πως η ίδια είναι το πρόσωπο αυτής της εξέγερσης. Η Κάπιτολ είναι οργισμένη. Η Κάπιτολ θέλει εκδίκηση.

"Το βιβλίο που περίμενα με ανυπομονησία: Φωτιά, η συνέχεια των εξαιρετικών Αγώνων Πείνας της Suzanne Collins. Όχι μόνο ικανοποίησε τις πολύ υψηλές προσδοκίες μου, αλλά τις ξεπέρασε. Είναι εξίσου συναρπαστικό με τους Αγώνες Πείνας, αλλά ακόμη πιο συγκλονιστικό γιατί ήδη γνωρίζεις τους χαρακτήρες, έχεις ήδη πονέσει μαζί τους. H Suzanne παίρνει την ιστορία σε κατευθύνσεις που δεν περίμενα, και δε φοβάται ποτέ να την πάει σε πολύ σκληρά μέρη. Καταπληκτικό. Δε θα κοιμηθείτε όταν θα διαβάζετε αυτό το βιβλίο. [Την ημέρα κυκλοφορίας] συστήνω να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί έχοντας αφήσει άδειο το πρόγραμμα της ημέρας".
Stephenie Meyer συγγραφέας του Έπους του Λυκόφωτος




Η Κάτνις κατάφερε πέρα από κάθε προσδοκία να κερδίσει στους Αγώνες Πείνας. Μαζί με τον Πίτα Μέλαρκ, το δεύτερο φόρο από την Περιοχή 12, κατάφεραν ως εκ θαύματος να μείνουν ζωντανοί. Η Κάτνις θα έπρεπε να νιώθει ανακουφισμένη, ακόμα και χαρούμενη. Άλλωστε, επέστρεψε στην οικογένειά της και στον παντοτινό της φίλο, Γκέιλ. Ωστόσο, τίποτα δεν πηγαίνει όπως το ήθελε. Ο Γκέιλ είναι ψυχρός μαζί της και την κρατά σε απόσταση. Ο Πίτα της έχει γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη. Και κυκλοφορούν ψίθυροι για εξέγερση εναντίον της Κάπιτολ -μια εξέγερση στη γέννηση της οποίας ίσως να συνέβαλαν η Κάτνις και ο Πίτα.
Η Κάτνις ανακαλύπτει έντρομη ότι πυροδότησε μια αναταραχή που δεν μπορεί να σταματήσει. Και αυτό που την τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι ότι δεν είναι απολύτως σίγουρη ότι πρέπει να προσπαθήσει. Καθώς πλησιάζει ο καιρός που η Κάτνις και ο Πίτα θα πρέπει να επισκεφθούν τις Περιοχές, για τη σκληρή Περιοδεία της Νίκης της Κάπιτολ, οι ζωές τους παίζονται κορόνα γράμματα. Αν δεν μπορέσουν να αποδείξουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, τον απόλυτο έρωτά τους, οι συνέπειες θα είναι τρομερές.

Στη Φωτιά, το δεύτερο βιβλίο των Αγώνων Πείνας, η Suzanne Collins συνεχίζει την ιστορία της Κάτνις Έβερντιν εκπλήσσοντας αδιάκοπα τον αναγνώστη.





Λίγα λόγια για το βιβλίο:





 Η Κάντις Έβερντιν έχει επιβιώσει από τους Αγώνες Πείνας. Βγήκε νικήτρια από αυτούς και αυτό σημαίνει ένα πράγμα, ότι βγήκε ζωντανή από το λουτρό αίματος , από εκείνον τον εφιάλτη που μπορούσε να της  στοιχήσει την ζωή. Ακόμα και αν υπήρχαν κάποιες … περιπλοκιές. Στους τελευταίους Αγώνες Πείνας κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Δεν υπήρχε μονάχα ένας νικητής. Αλλά δυο. Και ήταν και οι δύο από την Περιοχή 12. Αυτό και αν ήταν πρωτάκουστο, αφού στην μακροχρόνια ιστορία των Αγώνων υπήρχαν μόνο 2 νικητές από εκείνη την Περιοχή και ο ένας είναι νεκρός. Η Κάντις μόλις γύρισε στο σπίτι της, ανακάλυψε ότι τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο από εδώ και στο εξής. Κατά πρώτον γιατί θα έπρεπε να <<παίζει>> την ερωτευμένη με τον άλλο φόρο υποτελείας, τον Πίτα Μέλαρκ. Δεύτερον, με τον καιρό ανακάλυψε κάτι που την άφησε με ένα συναίσθημα σαν να έχασε την γη κάτω από τα πόδια της. Ότι οι Αγώνες Πείνας δεν τελείωναν μέσα στην αρένα , συνεχίζονταν και στην ζωή και ότι έπρεπε να κάνουν ότι τους ζητά ο πρόεδρος Σνόου χωρίς δεύτερη, αν ήθελαν το καλό τους. Τρίτον, χωρίς να το θέλει είχε πυροδοτήσει μια Επανάσταση. Χωρίς να το ξέρει είχε ανάψει μια σπίθα στις καρδιές των ανθρώπων, την ελπίδα. Κάτι που είχαν χάσει από καιρό. Με αυτήν όμως πλέον είχαν την δύναμη να παλέψουν για τα πιστεύω και τα θέλω τους. Χωρίς να το καταλάβει είχε γίνει η φωτιά και η φωνή της Επανάστασης.  Αυτό όμως θα προσέφερε ολέθρια αποτελέσματα. Και σε εκείνη και σε όσους αγαπά. Επίσης αυτό θα την αναγκάσει να κάνει αυτό που φοβάται πιο πολύ. Να πάρει μέρος πάλι στους Αγώνες Πείνας. Αυτή την φορά όμως δεν θα υπάρχουν δυο νικητές. Μονάχα ένας. Και έχει στόχο να μην είναι αυτή. Αλλά ένα άτομο που πιστεύει ότι στ’ αλήθεια το αξίζει . Νομίζω ότι όλοι μαντέψατε ποιος είναι. Είναι ο Πίτα Μέλαρκ. 




Προσωπική γνώμη:





ΤΕΛΕΙΟ βιβλίο. Εξίσου καλογραμμένο με το πρώτο. Μάλιστα νομίζω ότι είναι και λίγο καλύτερο από το πρώτο. Και αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί. Συνήθως το πρώτο βιβλίο μίας ή ενός συγγραφέα γίνεται επιτυχία και ύστερα το δεύτερο συνήθως δεν το πλησιάζει καν ούτε σε πλοκή και γραφή. Αλλά θα σας το πω για να μην υπάρξει παρεξήγηση, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στο συγκεκριμένο βιβλίο. Είναι βιβλίο καθηλοτικό, μαγευτικό, γεμάτο με αγωνία, σασπένς και ανατροπές που δε περίμενα με τίποτα!! Είναι αδύνατον να το διαβάσεις και να μην μείνεις νύχτες ολόκληρες  ξάγρυπνος σκεπτόμενος το τι συνέβη. Και πιστέψτε με δεν είναι πολλά τα βιβλία που σου δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα.  






Φωτογραφία των πρωταγωνιστών:










Trailer ταινίας : https://www.youtube.com/watch?v=keT5CRhhy84

Σχόλια

  1. Πολυ ωραια δουλεια Χρυσανθη!!! Εχω διαβασει το βιβλιο τρεις φορες, το ΛΑΤΡΕΨΑ!!! Το συστηνω ανεπιφυλακτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που συναντώ αναγνώστες με καλό γούστο γιατί αυτό το βιβλίο είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειοοοοιοοο!!!! Ολη η σειρά είναι φοβερή!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Όντως αυτή η σειρά είναι Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Η!!!!!!! Την λάτρεψα!!! ;)

      Διαγραφή
  4. anupomono gia to 3. otan ma8eis kati gra4to amesos! 8a perimeno nea sou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρίνα,
      Το έχω διαβάσει !!! Και μάλιστα πάρα πολλές φορές!!! Και θα βάλω αναρτήσω και πολύ σύντομα !!! Ανυπομονώ να ακούσω την γνώμη σου!!!;)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις