"Θανάσιμα Εργαλεία - Η Πόλη Της Στάχτης" (Βιβλίο 2ο από 6) Της Cassandra Clare














Περίληψη από το οπισθόφυλλο:




Το μόνο που θέλει η Κλέρι Φρέι είναι να ξαναγίνει η ζωή της φυσιολογική. Πώς είναι όμως δυνατόν κάτι τέτοιο όταν είσαι μια Κυνηγός Δαιμόνων, η μητέρα σου έχει πέσει σε ένα ανεξήγητο κώμα, και μπορείς να δεις ξαφνικά έναν ολόκληρο κόσμο από λυκανθρώπους, νεράιδες και βρικόλακες; Η Κλέρι θα ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο με τον κολλητό της, τον Σάιμον. Όμως, οι Κυνηγοί των Σκιών δεν την αφήνουν, ειδικά ο πανέμορφος Τζέις, που μόλις έχει μάθει ότι είναι αδερφός της. Και η μοναδική ευκαιρία της Κλέρι να σώσει τη μητέρα της είναι να κυνηγήσει τον αποστάτη Κυνηγό Βάλενταϊν, που είναι μάλλον παράφρων, σίγουρα σατανικός, όπως επίσης και… πατέρας της. Όταν εξαφανίζεται και το δεύτερο από τα Θανάσιμα Αντικείμενα, η τρομερή Ανακρίτρια υποπτεύεται τον Τζέις. Θα μπορούσε πραγματικά ο Τζέις να προδώσει όλα όσα πιστεύει για να βοηθήσει τον πατέρα του;




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Η Πόλη Της Στάχτης είναι η συνέχεια του μοναδικού βιβλίου Η Πόλη Των Οστών. Σε αυτό το βιβλίο η κύρια ηρωίδα , η Κλέρι , προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα γεγονότα ή ποιο συγκεκριμένα προβλήματα . Αφού από τότε που έμαθε την αλήθεια για το ποια είναι , από πού κατάγετε , ποιοι είναι οι γονείς της και όλα τα υπόλοιπα μυστικά που της είχαν κριμένα οι άνθρωποι που αγαπά , όλα της πάνε στραβά . Το αγόρι που αγαπά , ο Τζέις (νομίζω ότι όλοι τον θυμάστε , έχει το χάρισμα να μας μένει αξέχαστος ) , αποδείχτηκε πως ήταν ο χαμένος της αδελφός . Επίσης, ο κολλητός της , ο Σάιμον , της εξομολογήθηκε ότι την αγαπά σε μια στιγμή σύγχυσης και εκνευρισμού . Επιπρόσθετα, η μητέρα της έχει πέσει σε έναν ύπνο που για να πω την αλήθεια θυμίζει περισσότερο κόμμα . Η Κλέρι προσπαθεί να ανακαλύψει το πώς η μητέρα της κατάντησε σε αυτήν την κατάσταση . Και μάλιστα ενώ έχει όλα αυτά στο κεφάλι της ( που δεν είναι και λίγα για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ) έχει και μάγους , λυκανθρώπους , νεράιδες και παραλίγο έναν βρικόλακα στραγγισμένους από το αίμα τους . Αυτά . Πόσα να αντέξει μια 16άχρονη έφηβη . Α και να μην ξεχάσουμε πως άρχισε να νιώθει πράγματα για το Σάιμον και ότι ο τρελός πατέρας της , ο Βάλενταιν , έχει εξαφανιστεί και δεν ξέρει κανείς τους ούτε που είναι και ούτε τι σχεδιάζει για να εκδικηθεί . Λοιπόν αυτά είναι τα βασικά για το καινούργιο βιβλίο . Καλός μπήκατε στον κόσμο των θανάσιμων εργαλείων . Πιστέψτε με είναι ένας φανταστικός κόσμος που θα θέλω να ζω όπως λέει και η συγγραφέας του Λυκόφωτος .




Προσωπική γνώμη:




Πάρα πολύ καλό . Αντάξιο του πρώτου . Υπέροχες εικόνες και ένας κόσμος τόσο μαγικόςμοναδικός όσο δεν πάει . Τι άλλο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα καταπληκτικό βιβλίο  ?  Αυτό το βιβλίο μου άρεσε επίσης ιδιαίτερα γιατί ήταν γεμάτο δράση και αγωνία για την συνέχεια. Είναι ταυτόχρονα ένα ερωτικό και πολεμικό <<έπος>> αφού μιλά για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα και για τον αγώνα να επιβίωσης όταν είσαι ένας εκπαιδευμένος δολοφόνος δαιμόνων ή αλλιώς ένας Κυνηγός των Σκιών . Είναι ένα απολαυστικό βιβλίο που ο καθένας θα ήθελε να διαβάσει .




Λίγα λόγια για την ηρωίδα:




Κλαρίσα Φρέι:




Η Κλέρι είναι μια καλλιτεχνική φύση . Είναι μια νεαρή ζωγράφος . Έχει αυτό το ταλέντο χάρις στην μητέρα της , αφού από εκείνη κληρονόμησε το ταλέντο της . Προτιμά να σκέφτεται με εικόνες παρά με λέξεις και αυτό είναι σχετικά περίεργο αφού τις αρέσουν ιδιαίτερα τα βιβλία . Είναι γενναία , πολύ δυνατή παρόλο που είναι τόσο μικρόσωμη και έξυπνη . Είναι ένας ολοκληρωμένος χαρακτήρας . Θα μπορούσε να ριψοκινδυνέψει τα πάντα για τους ανθρώπους στον στενό της κύκλο . Και η  αλήθεια είναι ότι το έχει κάνει και ότι θα το ξανακάνει . Γιατί θεωρεί ότι οι κοντινοί μας άνθρωποι , η οικογένεια και οι φίλοι , είναι ότι ποιο σημαντικό στην ζωή μας . Το ανακάλυψε όταν παραλίγο να χάσει όσους αγαπά .





Απόσπασμα του βιβλίου στα αγγλικά:

Σχόλια

  1. Η συγγραφέας Κλερ είναι καταπληκτική!! Ολα της τα βιβλια είναι μαγικά!! Τα λατρεύω!!!
    Τα έχω διαβάσει όλα αυτής της σειράς εκτός απο το καινούργιο , το 6 που δεν έχει βγει στα ελληνικά ακόμα!! Ανυπομωνώ να το διαβάσω!! Ξέρεις μήπως ποτέ κυκλοφορεί ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Είναι αλήθεια όσα ανέφερες παραπάνω. Και ναι ξέρω πότε με το καλό θα κυκλοφορήσει . Στα μέσα του καλοκαιριού. Στα αγγλικά κυκλοφόρησε τον Μάιο. Και εγώ πίστεψε με ανυπομονώ να το διαβάσω. Μόλις το κάνω θα ανεβάσω γνώμη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις