"Hunger Games - Αγώνες Πείνας" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Suzanne Collins












Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

Η αναγνωρισμένη Σούζαν Κόλινς μας προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ' αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.

ΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΗΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ
ΗΤΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ




Προσωπική γνώμη:


Εκπληκτικό βιβλίο . Καταιγιστική δράση και μυστήριο . Απίθανες περιγραφές . Μοναδική πλοκή και χαρακτήρες . Ατελείωτη δράση και αγωνία , σε κάθε σελίδα. Από την αρχή έως το τέλος . Ένας κόσμος πόνου φόβου και ατελείωτης δράσης .  Απλά μοναδικό , υπέροχο.





Λίγα λόγια για την ηρωίδα :


Κάντις Έβερντιν :


Ένα συνηθισμένο κορίτσι . Μία δύσκολη ζωή όπως ζουν και οι περισσότεροι άνθρωποι στην Περιοχή 12. Μα υπάρχει μια αισθητή διαφορά . Δεν είναι πολλές οι 16άχρονες έφηβες που έπρεπε να γίνουν μητέρα και πατέρας για να ζήσει η ίδια , η μικρότερη αδελφή της , που για εκείνη είναι ολόκληρη η ζωή της , και για την μητέρα τους που είναι σαν φάντασμα από τότε που πέθανε ο πατέρας τους . Για να μην πεθάνουν από την πείνα. Για να μην γίνουν ένα γίνουν ακόμα θύμα στους δρόμους η Κάντις έσπασε νόμους και κανόνες .  Δεν λύγισε όμως .  Βγήκε νικήτρια από δοκιμασίες και γεγονότα που την έκαναν όχι μόνο δυνατότερη , αγωνίστρια και μαχήτρια αλλά και ένα άτομο που θα μπορεί να επιβιώσει και στις πιο δύσκολες καταστάσεις . Δεν ήξερε όμως σε τι θα της χρησίμευε αυτό . Γιατί πολύ απλά δεν ήξερε για το τι θα ακολουθούσε .


Όταν έφτασε τελικά ο Θερισμός του 16ου χρόνου της … η ζωή της άλλαξε ριζικά . Η αδελφή της , που την έβλεπε ως το πιο γλυκό πλάσμα στον κόσμο ,   αποφασίστηκε ότι θα πάρει μέρος στους Αγώνες Πείνας. Με άλλα λόγια , κατευθυνόταν προς  το ίδιο της το τέλος . Η Κάντις δεν μπορούσε να αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί για αυτό έκανε ότι πιο λογικό κατά την δική της σκέψη , είπε ότι θα πήγαινε στην θέση της. Αυτό για να το κάνει κάποιος έπρεπε να έχει κότσια , να είναι γενναίος και να αγαπά  άρα δεν είναι αναγκαίων πλέον να περιγράψω το χαρακτήρα της . Αυτό που έκανε δεν είχε ξανασυμβεί στην Περιοχή 12.  


Όταν πάει στους Αγώνες Πείνας θα αποδείξει την αξία της.  Θα χρειαστεί να γίνει κάποια άλλη και να κάνει πράγματα που ούτε καν τα φανταζόταν .  Θα έχει συμμάχους όμως την ψυχική δύναμη θέλησης  της και την σκέψη μιας υπόσχεσης .




ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ . 



Trailer  ταινίας :

Σχόλια

  1. Το βιβλίο προσωπικά δεν το έχω διαβάσει, αλλά κάποιες φίλες μου που το έχουν διαβάσει λένε πως είναι απλά τέλειο! Έχω δει όμως την ταινία. Είναι ΦΟΒΕΡΗ! Τα εφέ της τα "σπάνε"! Και αφού το περιεχόμενο της ταινίας ήταν απίθανο, σίγουρα θα είναι και το βιβλίο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιβλίο είναι μακράν καλύτερο από την ταινία παρόλο που και η ταινία είναι εξαιρετική!! Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσεις. <3

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Τα βιβλία έχουν δυστυχώς εξαντληθεί. Γνωρίζετε αν θα επανεκδοθούν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Το ξέρω πως δυστυχώς πλέον δεν υπάρχουν πολλά αντίτυπα. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι παρόλο που πιστεύω πως αν είναι να επανεκδοθούν θα συμβεί λίγο πριν βγει η τελευταία ταινία. <3

      Διαγραφή
  3. Kαλημέρα. Συγχαρητήρια για το μπλογκ σας.

    Αν σας ενδιαφέρουν και άλλα βιβλία που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, υπάρχει εδώ (http://tinyurl.com/nvt3abe) ένας πρόχειρος κατάλογος που ανανεώνεται διαρκώς.

    Επίσης, για τον ανώνυμο που ενδιαφέρεται για το Αγώνες πείνας, διαθέτω το βιβλίο. Αν θέλει, ας επικοινωνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΒΙΒΛΙΟΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ,
      Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. <3
      Και η λίστα σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα. <3 Συγχαρητήρια και σε εσάς. Και μακάρι ο Ανώνυμος να δει το σχόλιο σας. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις