"Νυχτερινό Σχολείο" (Βιβλιο 1ο από 5) Της C.J.Daugherty





Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


Όταν όλοι σου λένε ψέματα, ποιον να εμπιστευτείς;
Η Άλι Σέρινταν είναι ένα μπερδεμένο κορίτσι της μεσαίας τάξης. Η ζωή της βγήκε εκτός ελέγχου όταν ο αδελφός της το έσκασε από το σπίτι. Οι γονείς της δε νοιάζονται καθόλου για κείνη – ούτε και για τίποτε άλλο βέβαια. Και η αστυνομία μόλις τη συνέλαβε. Πάλι. Όταν τη στέλνουν εσώκλειστη στην Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι νομίζει ότι βρίσκεται απλώς σε κάποιο αυστηρό αριστοκρατικό σχολείο, σαν αναμορφωτήριο. Και ότι αρκεί να προσαρμοστεί για ένα διάστημα, ώσπου να ξεθυμάνει η ιστορία. Μεγάλο λάθος. Η Κιμμέρια Ακαδημία δεν είναι ένα συνηθισμένο σχολείο. Οι κανόνες εκεί είναι αλλόκοτοι και αρχαϊκοί. Δεν επιτρέπονται υπολογιστές ούτε τηλέφωνα. Οι μαθητές αποτελούν ένα παράξενο μείγμα ανθρώπων χαρισματικών, σκληρών και προνομιούχων. Κι ύστερα, υπάρχει το μυστικό Νυχτερινό Σχολείο, μια κρυφή αδελφότητα γύρω από την οποία τηρείται άκρα μυστικότητα. Μετά τον θάνατο ενός συμμαθητή της στην καλοκαιρινή γιορτή, η Άλι αρχίζει ν’ ανακαλύπτει ότι το σχολείο και η οικογένειά της εμπλέκονται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ της να φανταστεί. Άραγε, γιατί της είπαν ψέματα οι γονείς της; Ποιοι είναι οι εχθροί της; Τι συμβαίνει, στ’ αλήθεια, στην Κιμμέρια Ακαδημία;





Προσωπική γνώμη:


Εκπληκτικό βιβλίο . Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει με θέμα μη επιστημονικό ή φανταστικό . Η προσωποποίηση του μυστηρίου . Η κάθε σελίδα , από την αρχή έως το τέλος , βγάζει το συναίσθημα της αγωνίας . Αναρωτιέσαι και αγωνιάς για το τι θα  συμβεί στην συνέχεα . Εγώ όπως πρέπει να μάθετε είμαι ταχυτάτη αναγνώστρια , την ήμερα που το πήρα το τέλειωσα . Φανταστείτε με πόση λαχτάρα το τελείωσα.  Η συγγραφέας έχει μοναδική γραφή . Ένιωθα  οι λέξεις που είχαν τυπωθεί πάνω στο χαρτί να με ροφάνε ολόκληρη. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο. Η πλοκή ήταν εκπληκτική και για τους ήρωες ….. Δεν έχω λόγια για να τους περιγράψω .  Με λίγα λόγια αυτό το βιβλίο είναι από τα πιο ρομαντικά , μυστήρια και συγκλονιστικά βιβλία που έχω διαβάσει . Όσοι το ξέρουν : να το διαβάσουν και όσοι δεν το ξέρουν πρέπει να το ψάξουν και μετά να το διαβάσουν . 



Λίγα λόγια για την ηρωίδα:


Άλισον Σέρινταν:

Η Άλι νιώθει προδομένη από όλους και από όλα . Νιώθει πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν . Νιώθει μόνη . Οι δύσκολες καταστάσεις που άρχισαν στην ζωή της πριν από σχεδόν δύο χρόνια την είχαν συνθλίψει. Αλλά κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της . Αλλά δεν είναι ξανά η ίδια . Μέσα σε μία χρονιά τα κατάφερε να την συλλάβουν για μικροκλοπές και βανδαλισμό. Την τρίτη όμως έκαναν κάτι που θα της άλλαζε για πάντα την ζωή. Την έγραψαν εσώκλειστη , με υποτροφία   στην Κιμμέρια Ακαδημία  . Στην αρχή Άλι νόμιζε πως αυτό το μέρος ήταν η χειρότερη τιμωρία και της έμοιαζε σαν φυλακή.  Με τον καιρό όμως  κατάλαβε πως αυτό ήταν  καλύτερο της  συνέβη ακόμα και αν είναι τόσο μυστήρια και περίεργη. Με άλλα λόγια η Άλι είναι μια έξυπνη , δυνατή ,καλή έφηβη και πάνω από όλα μαχήτρια . 


Σχόλια

  1. to kalitero biblio tou kosmou!!!! den exo diabasei pio oraio. pragmatika a3izei na to parete!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai na sas enimeroso pos 2 einai akoma kalitero! autin tin stigmi diabazo kai to 3 opote den exo mia pliri eikona tou 3, alla oso exo diabasei(tis protes 100 selides) einai 8espesio!!!! pisteuo pos auti i trilogia (uparxei periptosi na min ekdo8oun to 4 kai to 5) prospernaei ola ta biblia tou kosmou kata megalo ba8mo....!!! anepifilakta sas protino na 3ekinisete autin tin trilogia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ!! Είναι εκπληκτικά βιβλία παρόλο που με αυτό που μου λες, το ότι μπορεί να μην βγει το 4 και 5 στην Ελλάδα πέφτω από τα σύννεφα!! :( Είναι δυνατόν να μην συνεχιστεί η σειρά;; Μόλις μάθω τι πραγματικά θα συμβεί θα το αναρτήσω!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις