"Πέρσι Τζάκσον Και Οι Ολύμπιοι - Η Κλοπή Της Αστραπής" (Βιβλίο 1ο από 5) Του Rick Riordan








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:



 "Σου το λέω για να μην υπάρχει παρεξήγηση: εγώ δεν ήθελα να είμαι, ημίθεος. Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι μπορεί να είσαι κι εσύ, τότε σου δίνω την εξής συμβουλή:
κλείσε το βιβλίο αμέσως! Μη μου πεις μετά ότι δεν σε προειδοποίησα. Το όνομα μου είναι Πέρσι Τζάκσον..."

Πώς θα σου φαινόταν αν μια μέρα ανακάλυπτες ότι οι ολύμπιοι θεοί ζουν ακόμα στις αρχές του 21ου αιώνα; Ότι έχουν μετακομίσει από την Ελλάδα στον 600ό όροφο του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης; Ότι στην πραγματικότητα δεν είσαι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα αλλά γιος ενός θεού του Ολύμπου και μιας θνητής; Αυτά ακριβώς ανακαλύπτει ο Πέρσι Τζάκσον, και από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του θα αλλάξει για πάντα...

Ο Πέρσι είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι από τη Νέα Υόρκη, με δυσλεξία και σύνδρομο διάσπασης της προσοχής - έτσι τουλάχιστον λένε οι ειδικοί. Αφού αποβάλλεται για έκτη φορά από το σχολείο του, ανακαλύπτει μια μέρα την αλήθεια για όλα τα περίεργα που του συμβαίνουν. Στην πραγματικότητα είναι ημίθεος, γιος ενός θεού και μιας θνητής... Το χειρότερο όμως είναι πως οι θεοί είναι θυμωμένοι μαζί του και έχουν στείλει διάφορα τέρατα στο κατόπι του. Έχει κλαπεί ο κεραυνός του Δία -η ράβδος της αστραπής- και ο Πέρσι θεωρείται ο κύριος ύποπτος. Η κλοπή αυτή έχει σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους θεούς και ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος φαντάζει πιο απειλητικός από ποτέ.

Ο Πέρσι έχει μπλέξει άσχημα. Έχει μόνο δέκα μέρες καιρό για να βρει τον πραγματικό κλέφτη και να αποτρέψει έναν πόλεμο που θα καταστρέψει τον δυτικό πολιτισμό. Η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη και το Μαντείο δεν τον βοηθάει και πολύ με τους χρησμούς. Θα καταφέρει άραγε να βρει
τον κλέφτη της αστραπής;



Προσωπική γνώμη :

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Έχει υπέροχη πλοκή . Τέλειους χαρακτήρες . Με άλλα λόγια : Το Λάτρεψα . Ο Ρίκ Ρίορνταν έχει ως θέμα την ελληνική μυθολογία. Έχει πάρει ιδέες του Όμηρου  από τα ηρωικά έπη της Ιλιάδας  και της Οδύσσειας και από την μυθολογία αλλά τους έχει δώσει νέα πνοή αφού όλες οι περιπέτειες  που γράφει διαδραματίζονται στον 21ο αιώνα .


Λίγα λόγια για τον πρωταγωνιστή:

Περσέας Τζάκσον :

Ο Πέρσι είναι ένα αγόρι όπως όλα τα άλλα . Ή έτσι νομίζει . Ο Πέρσι είναι ένα προβληματικό παιδί . Έχει δυσλεξία και πρόβλημα αυτοσυγκέντρωσης. Εξαιτίας όλων αυτών πηγαίνει σε σχολεία για πλουσιόπαιδα που ειδικεύονται σε άτομα σαν αυτόν. Αλλά κάθε χρόνο συμβαίνει κάτι περίεργο και αναγκάζεται να αλλάξει σχολείο . Πλημύρες , φωτιές, εκρήξεις και τα λοιπά . Φέτος όμως έγινε κάτι ακόμα ποιο περίεργο από τα συνηθισμένα . Του επιτέθηκε ένα πλάσμα που ήταν σαν να βγήκε από τους ποιο σκοτεινούς του εφιάλτες . Μετά από αυτήν την επίθεση και αφού βγήκε από την μάχη νικητής και πάνω από όλα ζωντανός αρχίζει να μαθαίνει πως η ζωή του δεν ήταν τόσο φυσιολογική όσο νόμιζε . Όσο φυσιολογική μπορεί να είναι η ζωή ενός τόσο προβληματικού και κακότυχου παιδιού . Ανακαλύπτει ότι είναι ημίθεος. Γόνος ενός θεού και μιας θνητής με λίγα λόγια. Όλα αυτά θα τα πάρει στην αρχή με κακό μάτι και δεν θα τα πιστέψει . Όμως τα γεγονότα και τα προβλήματα που θα έρθουν δεν θα του αφήσουν περιθώρια επιλογής . Όλες αυτές περιπέτειες που θα ζήσει όμως θα τον κάνουν δυνατό , θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση ,    θα καλλιεργήσει ταλέντα και χαρίσματα που ούτε ο ίδιος ήξερε πως κατείχε και θα μας αφήσει μόνο μια επιλογή : να τον λατρέψουμε και να τον απολαύσουμε.


Σχόλια

  1. πολυ χρησιμες οι προτασεις σου, κανεις ερευνα για τα βιβλια και γλιτωνεις αλλους απο κοπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ !!! Αυτός είναι ο στόχος μου !! Χαίρομαι που έκανα και κάνω καλά την δουλειά μου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεική σειρά και πάνω από ολα καταπληκτικό βιβλίο. Το ΛΑΤΡΕΨΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις